DRŽAVNA SMOTRA puhačkih orkestara: Dekanovcu zlatna plaketa, Domašincu brončana!

Smotra puhačkih orkestara Domašinec i Dekanovec
Smotra puhačkih orkestara Domašinec i Dekanovec

U Novom Vinodolskom održan je 32. Susret hrvatskih puhačkih orkestara na kojima su nastupili puhači Dekanovca i Domašinca. Sve je to bilo u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, a Limena glazba Dekanovec predstavljala je Međimursku županiju u B kategoriji.

Ove godine uveden je po prvi puta način natjecanja u kojem svaki orkestar prvotno mora zadovoljiti županijsku selekciju, a svi zainteresirani orkestri se natječu po zadanom programu. Nakon toga, Hrvatski sabor kulture na smotri donesel odluku o prolasku, s pozitivnim odgovorom dobije se propusnica za sudjelovanje na državnoj smotri. U Novom Vinodolskom natjecanje je bilo pod pratnjom stručnog povjerenstva sastavljenog od Vanje Lisjaka, Mire Saje, te Ivana Josipa Skendera koji su bodovali orkestre po zadanim smjernicama. Broj bodova nosim je nagrade, pa je tako Dekanovcu pripala zlatna plaketa, iako su prema broju bodova bili četvrti u B kategoriji.

-Prije natjecanja vladala su napetost i iščekivanje, a za vrijeme nastupa čisto oduševljenje. Na kraju svi idemo prema istom cilju, svaki orkestar je priča za sebe, djeluje na različite načine. Na ovom natjecanju je sudjelovalo oko 800 natjecanja, a najveći dojmovi su zadovoljstvo, druženje, te poticaj za dalje i da niti jedan cilj nije neostvariv, poručio je ravnatelj Limene glazbe Dekanovec Antun Peras.

Nastupili su i puhači iz Domašinca koji su se kući vratili s brončanom plaketom, a nastupali su u D kategoriji s dvadesetak glazbenika i još toliko pratnje.

-Osvojili smo brončanu plaketu, te ukupno peto mjesto s osvojenih 78,96 bodova. S natjecanja nosimo samo lijepe dojmove pošto nam je ovo bila prva državna smotra na kojoj smo sudjelovali. Ovo je vrlo znači za naše puhač, jer je to poticaj za daljnji rad orkestra, rekao je tajnik orkestra Ivan Kontrec.

Ostavi komentar