Kompanija Đure Horvata s 10 posto od plaće kažnjava djelatnike koji završe u samoizolaciji

djuro horvat tehnix29
Đuro Horvat

U sinoćnjoj emisiji Otvoreno gostovao je i poduzetnik Đuro Horvat, vlasnik tvrtke Tehnix iz Donjeg Kraljevca koja je obznanila svojim zaposlenicima da će ih destimulirati za 10% od plaće ako neodgovorno završe u samoizolaciji, pišu 24 sata.

– Mi smo donijeli mjeru da destimuliramo ljude koji su u takvom odnosu prema vlastitom zdravlju i prema kompaniji jer 20 ljudi fali, a istovremeno taj novac usmjeravamo na one djelatnike i menadžere koji su zdravi i koji se odgovorno ponašaju, želimo mikroorganizaciju svesti na vlastitu odgovornost, ono što u naciji vlada ne može riješiti, taj problem korone. Svi se moramo uključiti, svaka lokalna zajednica, kompanija, rekao je Đuro Horvat u Otvorenom HTV-au obrazloženju ove odluke.

Potvrdio je kako njegova kompanija s 10 posto od plaće kažnjava one djelatnike koji završe u samoizolaciji:

– Nedavno smo im skinuli. Smatramo da je to plod neozbiljnosti, neodgovornog ponašanja. Ako čovjek ide iz radnog mjesta prema kući, ako ide od kafića do kafića, ako prouzrokuje sam taj dio nezdravog života, onda mora snositi jedan dio odgovornosti. Istovremeno, to ne ostaje kompaniji, nego onim djelatnicima koji su neodgovorni.

– Na katu našeg hotela Kralj u Donjem Kraljevcu osigurali smo smještajne kapacitete za naše djelatnike kojima je određena samoizolacija. U tom prostoru osigurana im je i prehrana kao i telefonski kontakt s obiteljima s kojima mogu komunicirati i na druge načine, koje dozvole epidemiolozi. Na taj način i njih i njihove obitelji, kao i radne kolege, želimo zaštititi od razvijanja simptoma i širenja bolesti, ako u pojedinom slučaju do nje i dođe, opisao je Horvat novu proceduru koja će se početi primjenjivati od srijede, 28. listopada.

 

Ostavi komentar