Klub vijećnika HDZ-HDS-a Skupštine MŽ dao svoj osvrt na zaduženje Međimurske županije

Klub vijećnika HDZ-HDS Skupštine MŽ šalje priopćenje za medije koje u nastavku u cijelosti objavljujemo: 

Krenuo je Matija Posavec u svoju posljednju misiju kao međimurski župan. Misiju gdje će već danas krenuti u novu kampanju. Jer njegova izjava da kampanju nije vodio jer mu ne treba, može se protumačiti na drukčiji način. Matija Posavec kampanju vodi svaki dan. Svakoga dana se već godinama, pojavljuje na svakom događanju, manjem ili većem, uzduž Međimurske županije. Uvijek s njim je naravno i netko od brojne PR pratnje, a vijest o županu svi će prenijeti. Jer ipak je to naš župan. Teoretski se onda postavlja pitanje koliko košta kampanja Matije Posavca, zajedno sa plaćama svih onih koji su, na ovaj način, plaćom ili vrijednim ugovorima s Međimurskom županijom, na trošku i leđima te iste županije.

Zalet za posljednju misiju kao župan, uhvatio je sa 25 milijuna kuna zaduženja. Ni prvo ni posljednje zaduženje, a objašnjenje je naizgled logično i realno. Država ne daje novac pa moramo sami financirati. Da država ne daje novac, da država ne osigurava sredstva kroz razne natječaje, teško da bi bilo ikojeg projekta na području Međimurske županije. Prije bi rekli da treba osigurati novac za brojne nepravilnosti u projektima, poput naprimjer slavne čakovečke bolnice. Iako su u objašnjenju ove Odluke o zaduživanju navedene naravno škole na području Međimurske županije (jer smo tu svi najosjetljiviji), treba znati da su ukupno u projektu obnove čakovečke bolnice utvrđene nepravilnosti u iznosu od preko 3 i pol milijuna kuna. A predavanje zahtjeva i dokaza tek je počelo. Naime, dosad je potraživano tek oko 16 milijuna kuna. U projektu vrijednom preko 60 milijuna kuna, ako nastave ovim ritmom, nepravilnosti bi mogle biti iznositi oko 14 milijuna kuna. 

Što se škola tiče i nedavnog zahtjeva iz nekih naših sredina da preuzmu škole na svom području, bilo bi dobro otvoreno vidjeti koliko Međimurska županija daje svojih novaca za škole, a koliko dobiva novaca iz državne blagajne, pretvarajući ih onda na razne načine, u besplatne udžbenike i besplatan prijevoz, predstavljajući da sve to zapravo financira Međimurska županija.  

Treba reći i da su svi vijećnici, osim HDZ – ovih, bili složni kada je u pitanju zaduživanje. SDP – ovi vijećnici su vjerojatno pristali kada je i Matija Posavec pristao. Da ne ide u Sabor, već da zamjena u Saboru Republike Hrvatske bude iz redova SDP – a. I brojni građani Međimurja dali su mu svoj glas. Da ih predstavlja u Saboru. A i neki članovi HSS – a su brzo digli ruke za. Inače čudno je kako je poštovani župan u nekim školama inzistirao na tome da ravnatelji budu oni koga odabere struka, odnosno koga odaberu učitelji i zaposlenici. U Svetoj Mariji je čini se ipak presudio glas za. Za župana i zaduživanje. 

Hrvatska demokratska zajednica nastavlja svoju priču. U prvim redovima borbe za bolju Hrvatsku opet će biti ljudi iz Međimurja. Oni koji su spremni raditi, donositi, trpjeti kritike i pljuvanja. Oni koje će uvijek na sve kritike i pljuvanja okrenuti drugi obraz. Ali nikad neće okrenuti kaput i nikad se neće odreći Međimurja. Nikad neće dati svoj mandat na raspolaganje i svakog će dana iz Zagreba donositi Međimurju koliko god mogu, ne bi li Međimurje bilo bolje i ljepše. S nadom da će jednom građani to i prepoznati.

  Klub vijećnika HDZ-HDS Skupštine MŽ

 

Ostavi komentar