Katruža ne bi mogla pomagati 20 godina bez vjernih podupiratelja kao što je Nada Hoblaj od početka

Nada Hoblaj
Nada Hoblaj iz Murskog Središća dvadeset godina redoivito podupire rad Katruže.

Međimurska zaklada solidarnosti Katruža je prvu pomoć dodijelila 20. prosinca 2000. godine za kupnju lijeka oboljelom iz Preloga. Pomoć je iznosila 5000 kuna. Tijekom prve aktivne godine djelovanja, 2001. godine već je dodijeljeno 102.000 kuna pomoći, a svake naredne pomoć koju je dodjeljivala Katruža se povećavala i do 2008. godine narasla na 300.000 kuna. Naime, treba znati da u to vrijeme mnogi iznimno skupi lijekovi za zloćudne bolesti nisu bili na listi HZZO-a pa je solidarna pomoć građana, firmi, općina i gradova i drugih donatora bila od presudne važnosti za mnoge oboljele koji su se obraćali Katruži za pomoć. Mnoge pojedince doslovno je pomoć Katruže održavala na životu. U dvadeset godina odobreno je više od 1600 pomoći, uvijek odobravanjem plaćanja računa za lijekove, terapije i pomagala, nikad davanjem novca ne ruke. Neke su pomoći iznosile i preko 100.000 kuna.

Pomoć se odobrava isključivo na temelju zahtjeva koji su potkrijepljeni svježom medicinskom dokumentacijom. Na čelu Upravnog odbora Zaklade Katruža koji odobrava pomoći uvijek je liječnik koji zna iščitati medicinsku dokumentaciju i opravdanost zahtjeva.

 

Za opstojnost Katruže i nesmetani lanac pomoći od onih koji daju prema onima koji je trebaju važni su podupiratelji Katruže.

Nada Hoblaj iz Murskog Središća od početka djelovanja Katruže vjerni je njezin podupiratelj svih dvadeset godina postojanja. Evo što nam je odgovorila kada smo je pitali zašto je ostala vjerni podupiratelj Katruže svih 20 godina. – Kada se Međimurska zaklada solidarnosti pojavila, znala sam da je to ono pravo i odlučila sam je podupirati.

Opširnije o tome tko su vjerni podupiratelji Katruže i kako je nastala pročitajte u novom broju Međimurskih novina koje su u prodaji od petka, 20. studenog.

Ostavi komentar