Kamp samoobrane za žene 28. i 29. 9. 2019. u Čakovcu

Prikaz tehnike samoobrane
Prikaz tehnike samoobrane

Udruga Samoobrana Međimurje u suradnji s Društvom socijalnih radnika Međimurske županije organizira dvodnevni Kamp samoobrane za žene, 28. i 29. rujna 2019. godine koji će se održati u Čakovcu u hotelu Castellum i sportskoj dvorani  Ekonomske i trgovačke škole. Otvorenje Kampa samoobrane je u subotu 28. rujna 2019. s početkom u 14 sati.

Na otvorenju će uz organizatore, Renatu Sever iz Društva socijalnih radnika MŽ, Ante Goleša, Predsjednika Udruge Samoobrana Međimurje, govoriti i čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač.

Potaknuti sve učestalijim napadima na socijalne radnike diljem Hrvatske,  od kojih neki nažalost imaju smrtne posljedice,  odlučili smo organizirati Kamp samoobrane kako bismo povećali sigurnost ugroženih djelatnika. Kroz predavanja, ali i radionice nastojat ćemo ih upoznati s potencijalnim opasnostima, prepoznavanjem prvih znakova sukoba, metodama kako ga izbjeći, ali i kako se obraniti ako i kada do napada ipak dođe.

Kamp se sastoji od dva dijela, predavanja na kojima će biti obrađene teme nasilja u svakodnevnom životu i radu, te radionice samoobrane.  Na predavanju će govoriti brojni stručnjaci, od psihologa, sociologa, socijalnih radnika, stručnjaka za samoobranu koji će i voditi radionice.

Na kampu će osim socijalnih radnica sudjelovati i sve zainteresirane žene i djevojke koje žele naučiti kako spriječiti nasilje, te kako se obraniti.

Ostavi komentar