Zaslužni dobili priznanja na svečanoj sjednici uz Dan Općine Vratišinec

Dan općine Vratišinec
Ivan Srpak primio Plaketu Općine za DVD Gornji Kraljevec, Štefica Jambrošić Pečat za Vokalnu skupinu Društva žena Gornji Kraljevec, a Fran Jaklin Pohvalnicu za Odbojkaški klub OŠ dr. Vinka Žganca Vratišinec

U subotu i nedjelju Vratišinec slavi Dan općine na župni blagdan Križovo. Svečana sjednica održana je u Domu kulture dr. Vinko Žganec. Najsvečaniji dio bila je podjela priznanja zaslužnima.

Pohvalnicu Općine dobio je Odbojkaški klub OŠ dr. Vinka Žganca Vratišinec, prvaci Međimurja koji su se plasirali na državno prvenstvo u Poreču gdje su osvojili 5-to mjesto. Nagradu je u ime ekipe primio Fran Jaklin.

Pečat općine dobila je Vokalna skupina KUU Društva žena Gornji Kraljevec koju je u ime članica primila Štefica Jambrošić, koje svojom nastupima osvajaju državne nagrade i promoviraju svoje mjesto i općinu.

Povelju Općine DVD Gornji Kraljevec za 80 godina kontinuiranog djelovanja, primio je Ivan Srpak, zapovjednik DVD-a.

Na početku sjednice uzvanicima se obratio Mihael Grbavec, predsjednik Općinskog vijeća koji u svom govoru stanje u radu Općinskog vijeća usporedio sa stablom jabuke koja rodi različitim bojama jabuka. pri tom neke se više sviđaju jednima, a neke drugima. Uzeo je tu usporedbu zato što ni oko zajedničkih ciljeva u vijeću odluke nisu jedinstvene. Vratišinec je poznat po podjelama i žestokim raspravama u Vijeću, što nije krio predsjednik Vijeća ni u ovoj svečanoj prigodi.

Načelnik Zdravko Mlinarić je pobrojio sve ono što je urađeno u općini unatrag godinu dana i najavio predstojeću izgradnju kanalizacije u sklopu Aglomeracije Mursko Središće.

U kulturnom djelu program sudjelovao je mješoviti zbor dr Vinko Žganec, Samuel Šarić koji je interpretirao pjesmu o vratišinečkoj svakodnevici koju je napisala njegova sestra Lea Šarić, te učenici Fran Špes i Gabrijel Kvakan u skeču koji je napisao učitelj Damir Grašić iz OŠ dr Vinko Žganec Vratišinec.

Ostavi komentar