Kadeti Centrometala deseti u državi

Kadeti Odbojkaškog kluba Međimurje Centrometal nastupili su na trodnevnom državnom prvenstvu u Zadru. U muškoj konkurenciji nastupilo je dvanaest momčadi koje su raspoređene u četiri skupine po tri ekipe.

Međimurci su bili u grupi sa favoriziranom zagrebačkom Mladosti i sa Zrinskim iz Nuštra. Bilo je jasno da će prva utakmica protiv Zrinskog biti borba za četvrtfinale.

I dobro su počeli Centrometalovci, poveli sa 8:3. Kako je set promicao Slavonci su bili sve bliže i pred kraj seta izjednačili. Ušlo se u neizvjesnu završnu koja je pripala Zrinskom 25:23. U drugom setu Centrometal je poveo sa 21:13 i sve je ukazivalo na poravnanje u setovima. No nije bilo tako, Zrinski se približio. Imao je Centrometal i dvije set lopte koje nisu iskoristili. Zrinskom je pripao i drugi set sa 26:24. Šteta jer se sigurno moglo do pobjede. U drugoj utakmici protiv Mladosti poraženi su također sa 2:0, po setovima je bilo 25:16 i 25:11.

Nakon toga Centrometal je igrao za poredak od 9. do 12. mjesta u skupini sa Kitro Varaždinom, Siskom i zagrebačkom Croatiom. Prvo su igrali za Zagrepčanima. Bila je to opet neizvjesna utakmica. Ovaj put sreća je bila na strani međimurske ekipe koja je oba seta dobila u neizvjesnoj završnici sa 28:26 i 25:23. U utakmici protiv Varaždina dobro su odigrali samo prve polovice setova, na kraju su poraženi sa 16:25 i 18:25. U zadnjem susretu u nedjeljno jutro lagano su došli do pobjede nad Siskom sa 2:0, po setovima je bilo 25:9 i 25:19.

Tako su sa dvije pobjede u pet utakmica prvenstvo završili kao deseti u Hrvatskoj. Za Centrometal su na prvenstvu nastupili Leo Marciuš, Patrik Ladić, Aleksandar Stanković, Sebastijan Novak, Filip Novak, Borna Čuček, Fran Kukovec i Leon Škvorc, a vodio ih je trener Siniša Stanković.

Ostavi komentar