Izložba fotografija autorice Miroslave Novak sjajan uvod u Dane Međimurske županije 2017

Miroslava Novak
Miroslava Novak

Svečanim otvorenjem izložbe fotografija autorice Miroslave Novak danas su započeli brojni programi Dana Međimurske županije 2017.

izložba Miroslava Novak zv (5)U izložbenom prostoru zgrade Scheier predstavljeno je ukupno dvadeset fotografija na temu prepoznatljivog brenda naše županije – Zrinske garde Čakovec. Miroslava Novak zabilježila ih je tijekom brojnih manifestacija i programa koje su tijekom prošlih godina uveličali i naši gardisti. Autorica je po profesiji vjeroučiteljica i radi u OŠ Vladimira Nazora u Pribislavcu gdje svoju ljubav prema fotografiji prenosi i na učenike kroz vođenje školske foto-grupe čiji radovi često odnose prve nagrade na raznim natjecanjima. Miroslava je u svom emotivnom govoru zahvalila svima koji su joj potpora u njezinom radu te koji su pomogli ostvarenje ove njezine treće samostalne izložbe.

Uz autoricu, na otvorenju izložbe govorio je predsjednik Zrinske garde Čakovec Alojzije Sobočanec i župan Međimurske županije Matija Posavec koji je izložbu i proglasio otvorenom ističući kako je upravo Miroslava i više nego zavrijedila da upravo njezinom izložbom započnu programi Dana Međimurske županije. Osim toga, naglasio je župan Posavec, obitelj Novak ovih dana ima više razloga za ponos. U ruke majke Alenke, vrijedne volonterke Crvenog križa dolazi najprestižnija Nagrada “Zrinski” za životno djelo, a brat Miroslave, Hrvoje gardist je Zrinske garde Čakovec. Umjetnički program obogatili su Mirjana Hudin i Zlatko Korbelj Zujo. Nakon izložbe u dvorani “Zrinski” Danijel Detoni održao je pijanistički koncert.

Izložba fotografija biti će dostupna za razgled od srijede do petka u vremenu od 17 do 19 sati, dok će u subotu, 22. travnja vrata galerije Scheier biti otvorena od 10 sati. Izložba će biti zatvorena u poslijepodnevnim satima uz prisustvo povijesnih postrojbi iz cijele Lijepe naše.

I srijeda donosi zanimljive programe

Programi obilježavanja Dana Međimurske županije donose u sljedeća dvadeset i dva dana ukupno 110 programa. U srijedu, 19. travnja se tim povodom  uPrelogu održavaju Likovne radionice uz izložbu “Nit” od 10 do 12 sati u Muzeju “Croata insulanus”. U Čakovcu ponovo u zgradi Scheier slijedi zanimljiv program  u organizaciji Udruge ruskog govornog područja Kalinka koja organizira prigodnu manifestaciju Jurij Gagarin – prvi čovjek u svemiru i svečanost povodom 110. godišnjice rođenja Sergeja Koroljova, velikog ruskog raketnog inženjera, kao i 60. godišnjice puštanja prvog satelita Sputnik -1. Početak programa je u 18.30 sati.  U Starom hrastu u 19 sati slijedi Pub Quiz “Međimurje”.

foto: rr, zv

 

foto: rr, zv

Ostavi komentar