Ivan Varga iz Vularije posvetio se uzgoju žitarica koje se uglavnom uvoze

Ječmena kaša, mekinje i integralno brašno samo je dio toga što Ivan Varga iz Vularije s obitelji proizvodi na svom imanju. 

– Primarno se inače bavimo peradarstvom i to već 20 godina, a uzgoj žitarica nekako je došao kao logični slijed našeg rada i razvoja poljoprivrednog gospodarstva, kaže Ivan Varga.

Uz ječam, na oko 8 hektara, obitelj sije još i pir, zob, pšenicu te kukuruz, odnosno one kulture koje su, kaže, othranile brojne Međimurce, a sada sve to uvozimo tko zna od kuda i kakve kvalitete. Pandemija koronavirusa pak je pokazala kolika je važnost domaće hrane, naročito one s lokalnih poljoprivrednih gospodarstava, ali i malih vrtova.

– Ljuti me nemaran odnos prema poljoprivrednim proizvodima i hrani koje je lakše uvesti nego proizvesti, dodaje. Stoga, odlučili smo sami uzgojiti ono što se inače ne može kupiti u našim trgovinama. Zdravo, netretirano, domaće, ono kaj su jeli naši stari. Barem znamo što jedemo, gdje je sve to uzgojeno i pod kakvim uvjetima.

Priču o ječemenoj kaši Ivana Varge donosimo u novom broju Međimurskih novina koji je u prodaji od petka, 6. studenog

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE