Humanitarna donacija: Odbojkašice Pribislavca pokazale veliko srce za malenu Luku Lehkec!

ŽOK Kaštel iz Pribislavca organizirao je šestu godinu humanitarni turnir, a donacije su ovog puta prikupljali za trogodišnju djevojčicu Luku Lehkec iz Pribislavca.

– Sve je počelo pred šest godina kad su djevojke iz našeg kluba imale prometnu nesreću pa smo za njih prvotno organizirali turnir. Želimo svake godine pomoći nekome a ovaj puta smo prikupili 2500 kuna za Luku, rekla je predsjednica ŽOK Kaštela Danijela Prprović.

Donacije su prikupljali tako što su roditelji najmlađe odbojkaške grupe pripremili kolače i piće.

Donaciju je maloj Luki i njezinoj majki Vlatki Levačić predala blagajnica kluba Jelena Toplek.

Lukini mišići od rođenja ne rade što bi trebali. Ne podržavaju ju, osobito u području trupa. Zato su se Lukina leđa iskrivila u skoliozu 45 stupnjeva po Cobbu, kukovi su joj iščašeni i svaki je pokret koji je djetetu prirodan, ona morala naučiti. Tek je s 13 mjeseci mogla sjesti, a propuzala je s 20. Još ne hoda, a hoće li hodati jednako je neizvjesno i nepoznato kao i njezina dijagnoza.

Njezina obitelj mjesečno za terapije izdvaja više od 4.000 kn, te su se u tri godine financijski iscrpili. Cijelu priču o malenoj Luki Lehkec donosimo u sutrašnjem tiskanom izdanju Međimurskih novina.

Foto: Dora Vadlja

Ostavi komentar