Hoće li Mladen Novak preživjeti pokušaj smjene s čela međimurskog SDP-a?

Mladen Novak
Sjednica Županijskog odbora nije održana zbog nedostatka kvoruma

Iako nema nikakvih službenih potvrda jer su svi “zakopčani do grla” kuloarima ponovno kruže priče o previranjima u međimurskom SDP-u. I ovaj puta u žiži je sam predsjednik Mladen Novak, odnosno povjerenje ili nepovjerenje spram njegove predsjedničke funkcije.

Kako doznajemo 8 općinskih i gradskih organizacija zatražilo je njegovu smjenu a kako bi taj zahtjev bio formaliziran čeka se samo još “potpis” najveće, čakovečke organizacije.

Potvrdu informacije zatražili smo od prvog čovjeka čakovečkog SDP-a.

– Sve ćemo kao i dosada riješiti unutar stranke, poručio nam je Mario Medved i potvrdio kako se ipak “nešto” događa u stranci.

Uglavnom, kaže, sve će se doznati na vrijeme jer će se stvari relativno brzo posložiti.

-Neznam ništa o tome, rekao pak je Mladen Novak, predsjednik međimurskog SDP-a. Uostalom, to je demokratsko pravo svakog člana i svake organizacije. SDP je uostalom, dobra stranka sa dobrim brendom pa je stoga i pozicija prvog čovjeka svakom privlačna.

Prema stranačkom statutu kako bi se opozvao predsjednik županijske organizacije potrebno je da to zatraži najmanje jedna trećina općinskih ili gradskih organizacija a o samom opozivu glasa županijska konvencija gdje je za smjenu potrebna natpolovična većina glasova.

Ostavi komentar