Ženska “B” skupina ponos je DVD-a Vučetinec

DVD Vučetinec skupština
Ženska "B" skupina

Najmlađe dobrovoljno vatrogasno društvo u Međimurju, DVD Vučetinec, održalo je svoju 39. godišnju skupštinu u Društvenom domu Lopatinec.

Njihov dom se renovira i uskoro će biti u mogućnosti za korištenje, što je potvrđeno od predsjednika MO Tihomira Karničnika, ali i načelnika Općine Sv. Juraj na Bregu Anđelka Nagrajsalović, koji su prisustvovali istoj.

Zapovjednik društva, Denis Karničnik je ukratko prenio iznimnu kvalitetnu godinu za ovo godinama mlado društvo. Godinu za njima zabilježili su svega tri intervencije, i to dva požara otvorenog prostora i jedno ispumpavanje podruma od nabujale vode. Odazvali su se javnim vježbama na području općine, ali i surađivali s drugim udrugama u selu, ponajviše s nogometašima.

Njihova ženska ”B” ekipa je stas i stav ovog društva, ali i ponos Vučetinca. Na raznim natjecanjima sudjelovali su s ekipama žene ”B” i muški ”B” dok im je cilj i zadatak privući što veći broj djece kako bi mogli oformiti i ekipe u mlađim kategorijama. S natjecanja su donijeli šest pehara, a ženska ”B” ekipa je sudjelovala na svim kup natjecanjima HVZ-a, što im je jedno veliko iskustvo i poticaj da u narednim godinama naprave nešto više, jer su prošle godine u ukupnom poretku zauzele odlično treće mjesto.

Sve dobro i loše s njima je prošao njihov mentor Željko Besedić koji vlastitim iskustvom pomaže društvu, ali i ekipi. Uz vatrogasna natjecanja, nastupili su i vatrogasnim utrkama gdje su s pojedincima u raznim kategoriji zauzeli još pet pehara.

Skupštinu je vodio predsjednik društva Kruno Petričević. Uz goste, skupštinu su pozdravili i predstavnik VZMŽ, ujedno i zamjenik zapovjednika JVP Čakovca Robert Meglić koji je podijelio uvjerenje o uspješno završenoj obuci za vatrogasca I. klase Mirjani Ferlin Srnec. Ispred VZO Sv. Juraj na Bregu skupštinu, ali i članstvo je pozdravio zapovjednik zajednice Emil Đuran koji im je između ostalog zaželio puno sreće u narednom razdoblju.

(dp)

Ostavi komentar