5.6 C
Čakovec
Petak, 19 travnja, 2024

Poljoprivrednici, saznajte više o bespovratnim sredstvima na radionici u Lopatincu

Općina Sveti Juraj na Bregu organizira radionicu za poljoprivrednike na temu: „Natječaj za provedbu intervencije 73.10. Potpora za ulaganja u primarnu poljoprivrednu proizvodnju“, koja će se održati u utorak, 5. prosinca 2023. godine u 18 sati u Domu mladeži Lopatinec, I.G. Kovačića 111/a, 40311 Lopatinec (iza Hrvatske pošte u Lopatincu).

Općinski načelnik Anđelko Nagrajsalović i predsjednica Lokalne akcijske grupe „Međimurski doli i bregi“ Sanja Krištofić održat će pozdravne govore za sve sudionike, a u nastavku će Magdalena Dovečer, direktorica tvrtke NORD consulting d.o.o. i Egon Mudrinić, direktor tvrtke BUSY GREEN d.o.o. predstaviti pojedinosti samog natječaja s naglaskom na uvjete za prijavu i potrebnu dokumentaciju, prihvatljive troškove i kriterije odabira. 

Natječajem se sufinanciraju ulaganja u primarnu poljoprivrednu proizvodnju, koja uključuje proizvodnju povrća, voća, preradu žitarica, proizvodnju mlijeka, jaja i mliječnih proizvoda, proizvodnju ulja, octa, vina, jabukovače, kruškovače, medovine, uzgoj životinja i proizvodnju mesa i slično.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je Natječaj, a rok za podnošenje zahtjeva za potporu je od 22. siječnja 2024. godine od 12:00 sati do 22. veljače 2024. do 12:00 sati.

Na natječaj se mogu prijaviti fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika najmanje godinu dana (osim mladih poljoprivrednika) i koje imaju ekonomsku veličinu veću od 10.000 EUR-a SO. To su obiteljska poljoprivredna gospodarstva (OPG) te obrti, trgovačka društva i zadruge registrirani za obavljanje poljoprivredne djelatnosti.

Ukupan iznos raspoloživih bespovratnih sredstava je 60.000.000,00 EUR-a. Najniža visina javne potpore po projektu/korisniku je 15.000 EUR-a, a najviša 2.000.000 EUR-a.

Bespovratna sredstva iznose 65% ukupnih troškova, a mogu se uvećati do 80% ako se radi o mladim poljoprivrednicima (od 18 do 40 godina starosti, posjeduje stručna znanja, nositelj OPG-a ili vlasnik 50% temeljnog kapitala), odnosno do 100% ako se ulaže u biosigurnosne mjere.

Sredstva se mogu iskoristiti za izgradnju, rekonstrukciju i/ili opremanje gospodarskih objekata, upravnih prostorija te objekata za prodaju i prezentaciju svojih proizvoda, za kupnju zemljišta i objekata (do 10% ukupnih prihvatljivih troškova), kupnju opreme i poljoprivredne mehanizacije, građenje i opremanje sustava za navodnjavanje, ulaganje u nasade, izgradnju postrojenja za proizvodnju energije iz obnovljivih izvora za vlastite potrebe, opće i nematerijalne troškove.

Prijaviti se možete putem poveznice, a radionicu poslušajte u utorak, 05.12.2023. godine u prostorijama Doma mladeži u Lopatincu na adresi I.G. Kovačića 111/a, 40311 Lopatinec.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE