Za iduću godinu u Strahonincu najavljeno otvaranje novih stambenih zona

Općinsko vijeće Općine Strahoninec na posljednjoj je ovogodišnjoj sjednici prihvatilo prijedlog Proračuna za 2020. godinu u iznosu od 10.428.942 kune.
Riječ je o proračunu koji je nešto manji nego je to bilo prošle godine, kazao je tom prigodom općinski načelnik Franjo Lehkec, no svi kapitalni projekti od izgradnje školske sportske dvorane, do dogradnje i energetske obnove dječjeg vrtića su dovršeni. Sada je pred nama nekoliko novih projekta. Tu je Lehkec spomenuo otvaranje novih stambenih zona, izgradnja preostalih pješačkih staza na području općine,te ulaganje u neke stvari kojima će se još više podići kvaliteta života svih mještana, i to ne samo u predškolski odgoj i obrazovanje mladih, već i one starije ali još uvijek životno aktivne umirovljenike.

Proračun podržala i oporba

Klub vijećnika oporbenog SDP-a podržao je proračun za 2020. zato što se, kako je kazala Nadica Jelaš, nastavljaju projekti koji dalje podižu životni standard naših mještana (komunalno opremanje novootvorenih ulica, izgradnja pješačkih staza, uvođenje optičkog kabela za brzi internet, itd). No, najvažnije je što će se najveća ulaganja usmjeriti u predškolski odgoj, te osnovnoškolsko obrazovanje, dakle, za našu djecu. Tako će se, uz završetak dogradnje dječjeg vrtića u 2019. godini, u 2020. dovršiti energetska obnova i unutarnja rekonstrukcija starog dijela vrtića, što će bitno povećati, ne samo prostorni kapacitet vrtića, nego i kvalitetu boravka djece predškolskog uzrasta. Što se tiče osnovnoškolskog obrazovanja, planira se dogradnja Osnovne škole kako bi se osigurali uvjeti za jednosmjensku nastavu, a izgradit će se i ugibalište kod Osnovne škole radi povećanja prometne sigurnosti djece. Uz to što od početka 2019. Općina u cijelosti financira prehranu učenika, u 2020. godini planira se i potpuno opremanje učenika za školu, a to znači da će, uz dosadašnju nabavku knjiga, Općina ubuduće financirati i kupnju bilježnica i školskog pribora.
Ono što je najjači argument klubu SDP-a za davanje podrške proračunu je to što je prihvaćena njihova inicijativa da se osiguraju uvjeti za produženi boravak učenika u školi. U tom smislu u proračunu su planirana sredstva za produženi boravak za 22 djece prvog i drugog razreda i to od početka drugog polugodišta školske godine 2019/2020.

Ostavi komentar