GORIČAN Općinska administracija dobiva još jednu službenicu

Vijećnici Općine Goričan usvojili su proračun za 2020. godinu u vrijednosti od 11 milijuna kuna. Od komunalne infrastrukture predviđeno je postavljanje pletex ograde oko groblja te uređenje i postavljanje jednog dijela tlakovca na relaciji od grobne kuće prema groblju. Sredstva su planirana u iznosu od 235.000 kuna, a pokrit će se dijelom iz prihoda od grobne naknade te općih prihoda.

Bilo je riječi i oko novog zapošljavanja u Općini Goričan, pod točkom javna uprava i administracija u proračunu. Tako je zatraženo pojačanje općinske administracije. 

– U toj stavci stoji da bi se tijekom iduće godine u Općini zaposlio jedan djelatnik na određeno vrijeme. Ima sve više poslova koje gospođa Jasna Vuk i ja ne stignemo raditi i smatram da bi nam dobro došla jedna osoba koja bi nam pomogla, rekla je pročelnica Jasna Štampar-Ivanović. Dodatno je pojasnila kako se u rashodima za plaće, povećanje odnosi zbog tog zapošljavanja. 

Za novo radno mjesto tijekom iduće godine raspisat će se natječaj, a od strane pročelnica dati je i prijedlog da bi to mogla biti Petra Markač koja je u Općini bila na stručnom osposobljavanju i pokazala je potrebne stručne kvalitete.

No, nije dovoljno samo zaposliti novu djelatnicu, treba ju nekamo i smjestiti. Pa je tako pročelnica pojasnila da se u kategoriji nabava imovine i sitnog inventara, planira i uređenje prostorije, sredstva za uredski namještaj, računalnu opremu i telefon. 

Ostatak teksta o sjednici u Goričanu pročitajte u aktualnom tiskanom izdanju koje možete nabaviti diljem Međimurja!

Ostavi komentar