Sjednica Općinskog vijeća u Pribislavcu ipak privedena kraju – uz zaštitare

Pribislavec Općinsko vijeće
Zaštitari su smirili stvari

U ponedjeljak, 27. veljače, je u Pribislavcu održan nastavak prekinute sjednice Općinskog vijeća koja je započela još prošlog četvrtka.

Tada je naime zbog nedostatka kvoruma i opstrukcije vijećnika iz redova romske nacionalne manjine Kristijana Baloga, koji je puštao glazbu preko mobilnog telefona i upadicama nije dopuštao normalni rad ostalih vijećnika, zamjenica predsjednika Općinskog vijeća Slava Toplek prekinula sjednicu.

>> VIDEO: Novi romski cirkus na Općinskom vijeću u Pribislavcu

Jučerašnji nastavak je također započeo žustrim tonovima i upozorenjima zamjeniku načelnice Željku Balogu neka prekine sa snimanjem sjednice i emitiranjem uživo na društvenim mrežama, što je Balog i učinio, ali tek nakon intervencije zaštitara koje je angažirala općinska načelnica.

Ostatak sjednice protekao je tako relativno mirno i sve predviđene točke dnevnog reda među kojima su se našle odluka o natječaju za oborinsku kanalizaciju, cjeniku komunalnog otpada, odluka o gospodarenju komunalnim otpadom, zatim programu javnih potreba i potreba u sportu, kao i izvješće o radu načelnice za razdoblje od proteklih šest mjeseci, većinom glasova prihvaćene, bez nekakvih dužih rasprava i primjedbi.

Pribislavec Općinsko vijeće

Ostavi komentar