VIDEO: Novi romski cirkus na Općinskom vijeću u Pribislavcu

Iako se na samom početku činilo kako će 21. sjednica Općinskog vijeća u Pribislavcu proteći mirno i relativno brzo bez obzira na 14 točki dnevnog reda, nakon dosta vremena ponovo smo svjedočili “cirkusu” kakav se tamo već znao događati kada je u pitanju neslaganje mišljenja između općinskog vodstva, većine vijećnika i predstavnika romske nacionalne manjine u toj Općini. Naime, nakon što je Slava Toplek zamjenica predsjednika Općinskog vijeća, koja je u njegovoj odsutnosti vodila sjednicu, po isteku tridesetak za to predviđenih minuta uobičajenog aktualca i mogućnosti postavljanja vijećničkih pitanja pokušala predložiti Dnevni red sjednice, to joj svojim glasnim negodovanjem i puštanjem glazbe s mobitela nije dozvolio Kristijan Balog vijećnik iz redova romske nacionalne manjine. Balog je smatrao kako unatoč tome što je predviđeno vrijeme za pitanja isteklo ima pravo na još nekoliko upita i odgovora.

Višnja Ivačić
Višnja Ivačić, načelnica Općine Pribislavec

Uz takav dekor, upadanje vijećnika Baloga u svaku njezinu i riječ načelnice i već spomenutog puštanja glazbe s mobilnog telefona, Dragutin Prprović zatražio je peto minutnu stanku. No, ni nakon toga situacija se nije promijenila pa je sjednica prekinuta na sat vremena. U međuvremenu u općinske prostorije pristigle su i dvije policijske patrole, pozvane od strane nekoga od vijećnika. Policajci se kod Općine nisu previše dugo zadržali jer su očito po uputama nadređenih napustili sjednicu vijeća s obzirom na to da nije bilo nikakvih elemenata fizičkog nasilja po kojima bi trebali djelovati prema određenim osobama, a savjet općinskom vodstvu je bio da se takve stvari rješavaju uz pomoć zaštitara , a ne policije.

[su_youtube_advanced url=”https://youtu.be/wSzZIGaJ2nk”]

Kristijan Balog
Kristijan Balog, vijećnik iz redova romske nacionalne manjine

Po dolasku policije, u prostorijama Općine se nakon dužeg izbivanja i nedolaska na posao pojavio i Željko Balog zamjenik općinske načelnice iz redova nacionalnih manjina, tako da je show mogao biti nastavljen. Iako se na policijskim automobilima koji su u vrijeme njegova dolaska u općinske prostorije bili tamo još uvijek parkirani nalazio natpis “sigurnost i povjerenje” očito je da Balog u to baš i ne vjeruje jer je kazao kako se ovdje nalazi na poziv vijećnika Kristijana Baloga i njegove sigurnosti (samo nije točno precizirao od koga bi to on trebao zaštiti Baloga mlađeg, policije ili nekoga od vijećnika radi čije sigurnosti je zapravo ovdje)

Nakon kraćeg uvoda, održao je monolog u kojem su pale i teške riječi o tomu kako je ovo sve zapravo politički udar na njega i na romsku zajednicu, o jugoslavenskim oficirima, spaljivanju 150 kilograma određenih dokumenata po naređenju općinskog pročelnika i lomljenjima ključnih kostiju. Zamjenica predsjednika Općinskog vijeća Slava Toplek je tijekom njegova izlaganja prekinula sjednicu s obzirom na to da u vijećnici nije bilo potrebnog kvoruma za njezino daljnje održavanje, a nastavak ovog, očito već političkog predizbornog igrokaza najavljen je za ponedjeljk, 27. veljače u 19 sati na istom mjestu.

[su_youtube_advanced url=”https://youtu.be/0SEWU2sNYEk”]

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE