Najmlađem međimurskom načelniku Perici Hajdaroviću ni glas protiv proračuna

4. sjednica Općinskog vijeća Podturen
4. sjednica Općinskog vijeća Podturen

Na 4. sjednici Općinskog vijeća Podturen uspješno je i jednoglasno prihvaćen proračun za 2018. godinu. Najmlađi načelnik u Međimurskoj županiji Perica Hajdarović dokaz je kako nakon šest mjeseci vlasti proračun može biti ujednačen i prihvaćen od strane svih vijećnika.

Od 14 točaka dnevnog reda sve su jednoglasno usvojene od kojih je prva i glavna točka rasprave o donošenju proračuna za 2018. godinu od 9 milijuna kuna. Od mnogih planova za narednu godinu općina može očekivati postavljanje javne rasvjete i led rasvjetu na koju će se potrošiti 293 tisuće kuna, a koja će značajno smanjiti potrošnju električne energije. 

Sjednici je prisustvovao i Josip Balog predstavnik naselja Lončarevo koji je otvoreno pitao za program općine vezano uz sufinanciranje projekata koji su bili zacrtani, ali ne i ostvareni po pitanju kanalizacije. Načelnik je odgovorio kako će općina osigurati sredstva za daljnji razvoj i napredak naselja Lončarevo, te kako se neće samo oslanjati na projekte na razini Europske unije. Također, pokrenut će se vrtić u naselju za kojeg će općina osigurati struju i vodu, a projekt je već u realizaciji.

Nezavisni vijećnik Zlatko Vrtarić pohvalio je proračun načelnika koji ‘štima u nulu’, ali je također primijetio da nema detaljnog plana za uspostavu kanalizacijskog sustava u općini. U proračunu je za izgradnju komunalne infrastrukture predviđeno je skoro dva milijuna kuna u koje je uključena izgradnja fekalne kanalizacije i oborinske kanalizacije. 

Ravnateljica OŠ Podturen i vijećnica Marijana Cerovec primijetila je kako u stavci za sufinanciranje obrazovanja osnovnih škola nije uvršteno obnavljanje informatičke opreme koja je prema njezinim navodima vrlo potrebna, jer su svi kompjuteri stariji od 5 godina. Načelnik je prihvatio prijedlog te napravio izmjenu od 15 tisuća kuna koje će pripasti za informatičko obnavljanje opreme, te sufinanciranje učenika za potrebe putovanja na natjecanjima.

Od ostalih projekata koji će se realizirati u 2018. godini značajna je izgradnja sportskih terena kod osnovne škole, asfaltiranje ceste u poslovnoj zoni Sivica, obnavljanje Društvenog doma Podturen, izgradnja mlina na rijeci Muri, izgradnja Kulturno-sportskog centra Celine to jest njegovo unutarnje uređenje te izrada projektne dokumentacije za širokopojasni internet. 

 

Ostavi komentar