DVD Vularija: Društvo bogato novom opremom, ali i članstvom!

Dio nagrađenih članova za svoje uspjehe i zasluge sa predstavnikom VZMŽ Robertom Meglićem, vidljivo je da i u Vulariji ima ženskih članica
Dio nagrađenih članova za svoje uspjehe i zasluge sa predstavnikom VZMŽ Robertom Meglićem, vidljivo je da i u Vulariji ima ženskih članica

U DVD-u Vularija pristupila su tri nova člana slijedom čega u društvu djeluje 138 članova i 33 člana mladeži i pomlatka. Od strane Općine Orehovica društvo je opremljeno sa suvremenom vatrogasnom opremom i nadzemnim hidrantom ukupne vrijednosti 30-tak tisuća kuna. Završena je prva faza obnove vatrogasnog poligona, nabavljena su vatrogasna odijela, oprema je redovito servisirana te je osmišljen i prezentiran novi amblem društva. Članovi su obilježili dan Sv. Florijana, organizirali dane otvorenih vrata, obilježili dan pada Vukovara te sudjelovali u koloni sjećanja u Vukovaru. Provodila se obuka članstva te je društvo bogatije za 1 vatrogasnog časnika I. klase i 6 vatrogasaca.

Uže rukovodstvo DVD-a Vularija sa diom članova društva na skupštini
Uže rukovodstvo DVD-a Vularija s članova društva na skupštini

Istaknut je hrabar i požrtvovan čin Marinka Orsaga koji je spasio unesrećenog iz buktećeg automobila, te naglašeno da je njegov čin rezultat ulaganja u znanje i obuku iz područja vatrogastva. Zapovjednik Tomislav Čurila izvijestio je skupštinu da su u prošloj godini imali tri požara otvorenog prostora te jednu tehničku intervenciju. Sudjelovali su na općinskim i županijskom natjecanju s dvije desetine mladeži i pomlatka te s dvije seniorske desetine. Također, sudjelovali su na nizu kup natjecanja, provodili preventivne preglede kućanstva, hidrantske mreže i bunara. U žetvenoj sezoni organizirana su dežurstva i pregledi mehanizacije koja sudjeluje u istoj.

DVD Vularija je od prijatelja iz Austrije dobila na poklon vrijedne radio stanice koje će im biti od značaja
DVD Vularija je od prijatelja iz Austrije dobila na poklon vrijedne radio stanice koje će im biti od značaja

Podijeljene su spomenice za 20 i 30 godina aktivnog rada u društvu. Prigodnom plaketom društvo je zahvalilo bratimljenom društvu DVD-u Čučerje na 25 godina uspješne suradnje. Također, plaketom za 20 godina suradnje društvo je zahvalilo i Ognjogasnom društvu Nikitsch-Filež iz Austrije. Skupštinu su na kraju pozdravili i čestitali na rezultatima zamjenica načelnika Orehovice Dijana Novak te predsjednik vijeća Orehovice Marko Hunjadi koji su bili usuglašeni u daljnjoj podršci Općine. Ispred VZMŽ-a skupštini se obratio Robert Meglić te čestitao tijelima društva na postignutom u prošloj godini. Goran Šestak je uime VZPO-a Belica-Mala Subotica-Orehovica čestitao društvu na postignutom te zaželio da panirano u nadolazećem razdoblju i ostvare. Na kraju je prikazan kratki videouradak s javne vježbe VZPO-a Belica-Mala Subotica-Orehovica.

Ostavi komentar