Pitali smo Kotoripčane što misle o dolasku azilantske obitelji u njihovo susjedstvo!

Prva susjeda Zlatica
Prva susjeda Zlatica

– Čujte, ne bih se bojala da dođu muž, žena i djeca. Ali sve je još u zraku, kažu da je u pitanju obitelj, ali to se još ne zna. Živim sama i nije mi baš ugodno. Neće biti problem ako oni prihvate život i mentalitet Kotoribe, zaposle se, kaže susjeda Zlatica.

Četverosobni stan u Kotoribi u Kolodvorskoj ulici, u blizini Općine i željezničke postaje postat će novi dom azilantima.  Prema odgovoru Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje u stan će biti smještena obitelj s većim brojem članova. Kad je vijest izašla u javnost izazvala je buru, a kakve su reakcije u Kotoribi saznali smo od prvih susjeda. 

Katarina Mihalic-Kalinić susjeda je koja živi u prvoj kući do zgrade. 

– Uvijek smo mi u Kotoribi prvi za sve, pa ćemo tako biti i za ovu obitelj koja će se kako smo čuli doseliti u zgradu pokraj nas. Naravno da ćemo ih prihvatiti i pomoći da se osjećaju dobrodošlo. Ako dođu i s djecom kako se predviđa nama to neće smetati, neka se igraju tu u dvorištu, i mi smo imali djecu i sve je to u redu. Ja ne dijelim ljude prema nacionalnosti, vjeri ili boji kože, za mene su svi ljudi dobre volje, dobrodošli, kratko nam je ispričala preko ograde susjeda Katarina. 

Uputili smo se u trošniju zgradu koja ima dva ulaza. Jedan ima nova bijela PVC vrata, te je bio zaključan, dok drugi stariji ima interfon i zvono. Vrata su bila otključana. U novom ulazu nalazi se državni stan koji će postati dom nove azilantske obitelji. 

Na prvom katu dočekala nas je 72-godišnja Zlatica Jakupak koja u ovoj zgradi živi više od 50 godina. Živi sama, suprug joj je preminuo pa ju vijest o novim stanarima nije baš previše oduševila.

Cijelu priču pročitajte u tiskanom izdanju Međimurskih novina koje možete nabaviti na brojnim mjestima diljem Međimurja. 

 

Ostavi komentar