Mladi umjetnici nagrađeni na jubilarnoj X. Ruži Međimurskoj

U Domu kulture Donji Vidovec danas, 19. travnja, održana je spektakularna jubilarna X. manifestacija “Ruža Međimurska”, koja je okupila mlade umjetnike osnovnih škola Međimurske županije.

Program je bio posvećen promociji likovnog i literarnog stvaralaštva među mladima, a organizirali su je III. Osnovna škola Čakovec, Međimurska županija te Općina Donji Vidovec, uz suorganizaciju Osnovne škole Hodošan.

Ova posebna manifestacija posvećena je Luki Puriću, svećeniku, piscu i hrvatskom narodnom preporoditelju, koji je rođen u Hodošanu. Na događaju su dodijeljene nagrade za najbolje literarne i likovne radove, kao i pohvalnice, priznanja i zahvalnice.

Nagrade za literarne radove dobili su: 3. mjesto u kategoriji razredne nastave pripalo je Roku Crikvenčiću iz OŠ Hodošan, 2. mjesto u kategoriji razredne nastave pripada Idi Zadravec iz OŠ Petar Zrinski Šenkovec, a prvo mjesto dobila je Lea Špilek iz OŠ Hodošan.

Iz predmetne nastave nagrade su osvojili: 3. mjesto pripalo je Janku Hajdaroviću iz OŠ Petar Zrinski Šenkovec, 2. mjesto pripada Eleni Vurušić iz OŠ Gornji Mihaljevec, a prvo mjesto dobila je Zara Perko iz OŠ Gornji Mihaljevec.

Dodijeljene su i nagrade za likovne radove, 3. mjesto u kategoriji razredne nastave pripalo je Ziti Habjan iz OŠ Belica, 2. mjesto u kategoriji razredne nastave pripada Izabeli Pljaković iz OŠ Podturen, a prvo mjesto u kategoriji razredne nastave osvojio je Jehor Stanjanin iz OŠ Belica.

Nagrade za likovne radove u kategoriji predmetne nastave primili su: 3. mjesto pripada Miji Baksi iz III. OŠ Čakovec, 2. mjesto pripada Nevi Novak iz OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica, a prvo pripada Anamariji Oršuš iz OŠ Kuršanec.

Ova manifestacija nije samo prilika za mlade talente da pokažu svoju kreativnost, već je i priznanje njihovom trudu i radu, te poticaj za daljnje napredovanje u umjetničkom izražavanju.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE