FOTO: Dobrovčani na Festivalu kolinja osvojili treće mjesto: Napravili najbolje čurke!

U Općini Murakeresztur održan je 7. Festival kolinja. Na festivalu je nastupalo 10 mesarskih ekipa, a Dobravu su zastupali „Dobravski mesari“. Zadatak im je bio: zaklati i obraditi svinju, skuhati kolinsko zelje, ispeći meso, napraviti kobasice, napraviti čurke, napraviti cvirke te napraviti jelo po želji. Naši su se mesari odlučili za svinjsko pečenje s jetrecima na bazi dobravskog ljuka.

Našu su momčad činili Zoran Habjan, Andrej Horvat, Ivica Mikulan, Luka Mikulan, Željko Štirnić, Dragec Miser, Vilim Čituš, Matija Matotek, Vlado Fabić i Zoran Habjan iz Belice. Pomagale su im i servirale jelo Elizabeta Jankoci, Ružica Matotek, Biserka Ljubek, Marija Šafar i Sanja Duhović.

Na festivalu se natjecalo 10 ekipa. Osam mađarskih te uz naše mesare ekipa iz Goričana. Momčadi su startale s radom u 7 sedam sati, kada je bilo uspavljivanje svinja. Vrijedno su radili cijeli dan, a u popodnevnim satima njihova su jela degustirali brojni posjetitelji festivala. Kvalitetan rad momčadi donio je i vrhunski rezultata na kraju dana. Dobravski mesari napravili su najbolje čurke i kobasice, za jelo po želji osvojili su drugo mjesto, a treće za cvirke te kvalitetu posla i obradu svinje.

Ukupno su osvojili treće mjesto, a njihove čurke proglašenje su najboljim jelom festivala. Manifestacija je imala i bogat kulturni program. U sklopu otvaranja festivala polusatni nastup imali su članovi KUD-a „Seljačka sloga“ naše općine, a zvijezda večeri bio je Vlado Kalember. Festival su posjetili i brojni Dobravčani. Sponzor mesara bili su Općina Donja Dubrava i Međimurska županija.

Izvor: Donja Dubrava

 

Ostavi komentar