8.9 C
Čakovec
Ponedjeljak, 22 travnja, 2024

Novim ugovorima u Prelogu nastavljena mjera javnih radova

Već niz godina Grad Prelog, uključen je u mjeru Javnog rada.

Javni rad je društveno koristan rad koji se odvija u ograničenom vremenskom razdoblju u sklopu kojeg se omogućuje sufinanciranje i financiranje zapošljavanja nezaposlenih osoba prijavljenih u evidenciju nezaposlenih osoba koju vodi Zavod iz ciljanih skupina.

Program javnog rada mora se temeljiti na društveno korisnom radu iniciranom po lokalnim zajednicama ili organizacijama civilnog društva. Javni rad mora biti neprofitan i povremen u mjeri da nije konkurentan postojećim poslovnim subjektima koji obavljaju gospodarsku djelatnost na tom području. Prednost pri dodjeli imaju programi iz područja socijalne skrbi, edukacije, zaštite i očuvanja okoliša te održavanja i komunalnih radova.

U utorak, 26. ožujka potpisana su nova dva ugovora o javnim radovima, a u prostoru Gradske vijećnice potpisao ih je gradonačelnik Ljubomir Kolarek, uz pročelnicu Upravnog odjela za upravu i društvenu djelatnost Miljenku Radović te direktora Marine d.o.o. Prelog, na prostoru koje će zaposleni iz ove mjere i vršiti dio radova, Nevena Hercigonju. (Grad Prelog)

Foto: Grad Prelog

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE