13.3 C
Čakovec
Subota, 13 travnja, 2024

FOTO: KU Seljačka sloga Prelog i Lafre ponosno predstavili međimursku tradiciju

Svakodnevnim nastupima na nekoj od pozornica 73. Međunarodnog festivala folklora „Festival del Mandorlo in Fiore“ (Festival bademovog cvijeta), u Agrigentu na Siciliji, članovi Kulturne udruge Seljačka sloga Prelog te članovi Kulturno umjetničke udruge Lafre iz Turčišća predstavljaju naš kraj i Republiku Hrvatsku.

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Preloga Đuro Ujlaki te pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i financije Željko Poredoš, koji se nalaze u pratnji, posjetili su i prigodnim poklonima zahvalili na gostoprimstvu gradonačelniku Agrigenta Calogeru Firetti te predstavnicima Turističke zajednice Agrigenta.

Inače, na ovogodišnjem Festivalu sudjeluju skupine iz Argentine, Armenije, Belgije, Bugarske, Kine, Hrvatske, Gruzije, Indije, Rumunjske, Rusije, Srbije i Turske. Svi će se oni posljednjih dana boriti za naklonost publike i posjetitelja, u borbi za titulu “Tempio d’Oro” – „Zlatni hram“. Ta će se nagrada dodijeliti najboljoj skupini na završnoj nedjeljnoj svečanosti ispred Doline hramova u Agrigentu. Za Međimurske predstavnike možete glasati i na sljedećoj internet poveznici:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfWafPubRRqjEp4vrBFTpktw1K0gYv8kqe3tL3qtH4nH-bIxQ/viewform

Foto: Studio Vipro

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,149FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE

Zack Dust u live svirci petkom

Zack Dust

Imitatorski show by Danko Ažić

Imitator Danko Ažić