Anketa pod vurom: Međimurke slave Dan žena!

Međunarodni dan žena slavi se svake godine 8. ožujka kad se ističu ekonomska, politička i društvena dostignuća pripadnica ljepšeg spola. Prvi Dan žena obilježio se 8. ožujka 1909. godine u SAD-u deklaracijom koju je donijela Socijalistička partija Amerike. Međimurke će i ove godine slaviti svoj dan, iako ih većina ističe kako se tom danu više posvećivalo nekad. Bez obzira na to, Dan žena se barem simbolično proslavi među najboljim prijateljicama ili kolegicama s posla.

Marija Cvrtila, Belica – To je dan koji slave samo žene pri čemu se ističu sva naša pozitivna obilježja. Nekad se Dan žena više slavio, ali to ne znači da se još uvijek ne izvedemo malo, barem na večeru ili koncert.

Marija Cvrtila
Marija Cvrtila

Tatjana Mesarić, Pribislavec – Nekad se sigurno više slavilo, iako mislim da se taj trend obilježavanja ponovno vraća. Žene znaju da su žene i moraju biti svjesne da nekad trebaju proslaviti same. Meni je drugi dan rođendan pa onda to nekako pokušavamo objediniti.

Tatjana Mesarić
Tatjana Mesarić

Jasenka Oletić, Donji Hrašćan – Iako sam nezaposlena, uvijek Dan žena obilježim s prijateljicom i sestrom, jednostavnim izlaskom na kavu i kolače.

Jasenka Oletić
Jasenka Oletić

Blaženka Švenda, Hodošan – Treba se obilježavati naš dan i istaknuti da smo mi žene ipak posebnije od muškaraca. Ne slavim ga ništa posebno, popijem kavu ili čaj s prijateljicama.

Blaženka Švenda
Blaženka Švenda

Jadranka Delimar, Čakovec – Od nedavno sam u penziji tako da sad skoro pa ni ne slavim taj dan. Nekad se, naravno, više slavilo pogotovo na poslu gdje su nas uvijek počastili nekim sitnicama.

Jadranka Delimar
Jadranka Delimar

FOTO: Zlatko Vrzan

Ostavi komentar