Milorad Mihanović: Nisam nikoga napao već sam bio napadnut jer sam Rom!

Nakon što smo objavili prioćenje HDS-a te gradonačelnika Murskog Središća Dražena Srpaka i predsjednika Gradskog vijeća Zvonka Vrtarića o sukobu vijećnika Jurice Mesarića i predstavnika Vijeća romske nacionalne manjine Milorada Mihanovića o svemu se oglasio sam Mihanović.

> Jurica Mesarić fizički napadnut ispred trgovine u Murskom Središću
> Gradonačelnik Dražen Srpak baca novo svjetlo na fizički sukob središćanskih političara

Njegovo priopćenje za medije u nastavku objavljujemo u cijelosti:

Objavljujem ovo priopćenje povodom događaja koji se zbio u utorak, 18. kolovoza 2020. godine, u Murskom Središću na parkingu ispred trgovačkog centra Konzum.

Navedenog dana sam došao na spomenuto mjesto da obavim transakciju na bankomatu koji se tu nalazi, sa mnom je bila i moja malodobna kćerka.

Gospodin Jurica Mesarić je kraj mene parkirao svoje osobno vozilo i ja sam se sa kćerkom uputio do bankomata. Na prvi pogled sam primjetio da je bio izuzetno frustriran i ljut, nije prošla minuta uputio se prema meni psujući mi majku cigansku. Sve bi ostalo na tome da je samo opsovao moju majku, no približavajući se k meni i dalje je ponavljao psovke i unosio mi se u lice, uslijed čega sam ga odgurnuo od mene i iste sekunde me je zatvorenom šakom udario po vilici nakon čega sam se srušio i neznam što se je dalje dogodilo, sve dok nisam došao k sebi.

Moja je kćerka vrištala od straha, a ja sam ostao bespomoćan i bez snage jer se nisam mogao pokrenuti od bolova koji su mi razarali lice točnije vilicu.

Vijećnika u gradskome Vijeću poštujem, no uzajamno poštovanje od strane njega nikada nije bilo i usprkos mojim nastojanjima da s njim uspostavim dobre međuljudske odnose, često je kritizirao javno i mene i napadao romsku zajednicu kako bi kod svojeg biračkog tijela dobivao glasačku podršku. Neshvatljivi su zahtjevi stranke u kojoj se mene proziva na odgovornost iako znaju da je njihov član i tada bio vidljivo pod utjecajem alkohola ili je konzumirao nešto protuzakonito.

Pozivam predsjedništvo hrvatske demokršćanske stranke da se ne miješaju unutar naše romske zajednice jer samim time potvrđuju tvrdnje našeg saborskog zastupnika koji Međimurje i političke aktiviste proziva fašistima i ustašama.

Niz godina radim na demokratizaciji društva, borim se na sve moguće načine da zajedno s našim gradonačelnikom doprinesemo tolerantnom i mirnom suživotu, i tu su vidljivi rezultati uzimajući u obzir stanje po ostalim općinama i gradovima u našoj županiji.

Najoštrije osuđujem ovog nasilnika, a neću stranku miješati već ću upravo stranci otvoriti oči da sami procjene koliku političku štetu nanosi Jurica Mesarić njegovom agresivnošću, bahatošću i remećenju reda rada i mira pa i kršenje romskih prava.

Toga sam dana trebao završiti u bolnici, no ja sam to odbio pa vam samim time dajem na znanje da postoji liječnička dokumentacija kojom ću tražiti odštetni zahtjev od stranke iz koje proizlazi.

Mogu se odreći i toga ukoliko stranka poduzme sankcije koje zasluženo pripadaju toj neodgovornoj osobi. Također sam spreman na kompromis s vodstvom stranke, no bez prisustva nasilnika koji krnji ugled stranke koju cijenim.

Osobno nisam član niti jedne stranke, a to što sam na neki način javna osoba iz reda romske zajednice, ni s čim ne opravdavam da me netko fizički i politički terororizira.

Priopćenje napisao: Milorad Mihanović

Foto: Međimurska županija i HDS

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE