Jurica Mesarić fizički napadnut ispred trgovine u Murskom Središću

Hrvatska demokršćanska stranka šalje priopćenje za medije koje u nastavku u cijelosti objavljujemo. 

U utorak 18.8.2020. godine u Murskom Središću na parkingu ispred trgovačkog centra dogodio se fizički napad na Juricu Mesarića, vijećnika Hrvatske demokršćanske stranke u Gradskom vijeću grada Mursko Središće. Vijećnika Mesarića napao je Predstavnik manjina Mjesnog odbora Sitnice Milorad Mihanović. Nakon fizičkog napada, vijećnik Mesarić je pozvao policiju, a napadač se udaljio s mjesta nesreće. Dobivene ozljede Mesarića Hitna medicinska pomoć je okarakterizirala kao lakše tjelesne ozljede.

Iako predstavnik manjima nije jasno izrazio razlog napada, iz njegovih riječi dalo se naslutiti da su povod podnesene prijave protiv nekih osoba za uništavanje novog nasada hrasta lužnjaka.

Lovačko društvo Zec iz Murskog Središća zasadilo je oko 28 000 sadnica hrasta lužnjaka u projektu vrijednom oko 1.000.000 kuna, no nasadi u blizini naselja Sitnice već su naveliko uništeni. Vijećnik Mesarić je na sjednici gradskog vijeća konstatirao da je velik broj sadnica uništen, te postavio pitanje da li je moguće što poduzeti u rješavanju tog problema i očuvanju vrijedne investicije. Osim postavljenog pitanja, nije poduzimao nikakve druge radnje.

Hrvatska demokršćanska stranka najoštrije osuđuje ovaj čin fizičkog napada, koji nije dopustiv nikome, a kamoli službenom političkom predstavniku jedne manjine. Statutarna i zakonska dužnost vijećnika je ukazivati na probleme u društvu, nepridržavanje pravila i uništavanje javne imovine. Neprihvatljivo je, i iznimno opasno, ako će se vijećnici ubuduće morati bojati za svoj život ukoliko žele savjesno obavljati svoju dužnost.

Hrvatska demokršćanska stranka javno poziva Mjesni odbor Sitnice da sankcioniraju izabranog predsjednika jer je to njegova politička odgovornost. Svojim individualnim postupcima blati ugled cijele Romske zajednice, te ozbiljno ugrožava sve daljnje napore za normalan suživot Roma i većinskog stanovništva.

Hrvatska demokršćanska stranka javno poziva gradonačelnika Murskog Središća, i predsjednika Gradskog vijeća da se jasno odrede prema ovom slučaju, te poduzmu sve što je u njihovoj odgovornosti kako bi se zaštitio dignitet gradskog vijeća, i omogućilo njegovo normalno funkcioniranje prema zakonskim i statutarnim odredbama. 

Mr. sc. Franjo Cimerman, predsjednik Hrvatske demokršćanske stranke 

– Podružnica za Međimursku županiju

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE