Počele su pripreme za Jesen u gradu Zrinskih

S obzirom na bogatu prirodnu raznolikost, Međimurje svoju tradiciju nudi na svakom koraku, no uvijek ima mjesta za nove i zanimljive prigode. Turistička zajednica grada Čakovca već tradicionalno prepoznaje važnost okupljanja i prezentacije svega što Čakovec i Međimurje nude na jednom mjestu.

Stoga će se i ove godine u središtu Čakovca po šesti puta održati manifestacija “Jesen u gradu Zrinskih” u razdoblju od 25. do 27. rujna 2020. godine, s kojom se na simboličan način pozdravljamo od ljeta i pripremamo za jesen.

Svoje će mjesto na izložbenom prostoru sajma pronaći domaći izlagači, koji će na jednom mjestu objediniti sve ono što simbolizira jesen; eko proizvode, voće i povrće, med i proizvode od meda, rakije raznih ukusa, vina, ljekovita ulja i druge delikatese.

 Već tradicionalno “Gljivarsko društvo Smrčak” Čakovec, organizira izložbu gljiva u atriju preko puta Turističkog ureda. Otvorenje izložbe je u subotu 26. rujna u 10 sati, a izložbu možete razgledati u subotu i nedjelju od 10 do 18 sati. Nadalje, u subotu 26. rujna s početkom u 10 sati, kod Turističkog ureda, moći ćete se počastiti tradicionalnom jesenskom međimurskom poslasticom, domaćom pogačom s tikvama i makom.

 Manifestacija “Jesen u gradu Zrinskih” provodit će se uz pridržavanje svih propisanih mjera sprečavanja širenja COVID-19 virusa, kao i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Centar grada svojim će melodijama dodatno “oživjeti” ulični svirači.

Ukoliko želite doživjeti jesen u pravom svijetlu te pronaći omiljeni domaći proizvod, svakako rezervirajte zadnji vikend u mjesecu rujnu za posjet Čakovcu i uživajte u raskoši ovog najljepšeg godišnjeg doba.

Ostavi komentar