24.5 C
Čakovec
Četvrtak, 31 kolovoza, 2023

Intervju tjedna: Tea Mesarić Rekanović, organizator ovogodišnjeg Art Gatewaya

Razgovarali smo s Teom Mesarić Rekanović iz Nedelišća, već poznatom umjetnicom na međimurskoj sceni.

Prije mjesec dana taman je završio umjetnički festival u Nedelišću, Art Forest u kojem Tea preuzima organizacijski i produkcijski posao. Ujedno je Art Forest njezina ideja i inicijativa.

Budući da traje Porcijunkulovo, imate priliku pogledati što je Tea osmislila ove godine za umjetnički sadržaj  u sklopu proštenja. Njezina prva inicijativa vezana za popratni umjetnički sadržaj na Porcijunkulovu bio je Art Haustor, gdje su raznovrsni umjetnici imali prilike izlagati svoje radove. Dvije je godine bio aktivan Art Haustor i zamijenio ga je Art Street, gdje se koncept s haustora prebacio na Ulicu Matice hrvatske Čakovec.

Što možemo očekivati od novog koncepta Art Gatewaya na Porcijunkulovu? Ima li kakvih inovacija u usporedbi s prijašnjim godinama i izdanjima?

– Kako se ove godine ponovno otvorila Gradska kavana, izgubili smo dio prostora kojim smo se koristili prošle godine za Street Art u Ulici Matice hrvatske i bili smo primorani naći novu lokaciju. Prva ideja je bila da ovogodišnje izdanje bude u parku, ali problem je što svake godine u nekom trenutku padne kiša pa smo došli na ideju da kontaktiramo Muzej Čakovec i pitamo mogu li nam omogućiti haustor u Starom gradu.

Novitet su 23 autora sa svojim umjetničkim radovima po cijelom haustoru Starog grada koji će se ujedno moći i prodavati. Također, bit će dječje likovne radionice pod organizacijom Wood U Larise Golec i Artista. U večernjim satima imat ćemo i glazbeni program DJ-a Karla Begovića koji će elektronski uveličati program Art Gatewaya. Vidimo se na Porcijunkulovu uz mnoštvo umjetničkog sadržaja u Perivoju Zrinski!

Ostatak intervjua pročitajte u 1402. broju Međimurskih novina koje su od danas u prodaji!

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
610SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE