FOTO: Plane li kuhinja u OŠ Strahoninec čakovečki vatrogasci su spremni odmah djelovati

vatrogasna vježba Vatrogasna zajednica Čakovca OŠ Strahoninec

U Strahonincu je održana vatrogasna vježba Vatrogasne zajednice Grada Čakovca.

Iz Grada Čakovca su poslali priopćenje koje prenosimo u nastavku.

U subotu oko 15 sati u kuhinji Osnovne škole Strahoninec, u trenutku kad su se u susjednim učionicama nalazila djeca izbio je požar. Putem tekstualne poruke obavještena je Javna vatrogasna postrojba u Čakovcu, koja je u školu poslala profesionalnu ekipu te alarmirala dobrovoljna vatrogasna društva iz okolice. Nakon evakuacije djece i osoblja škole, požar je ugašen.

Naravno, riječ je o redovnoj vježbi Vatrogasne zajednice Grada Čakovca, kojom se provjerava spremnost, uvježbanost, koordiniranost i ekipiranost vatrogasnih ekipa u slučaju požara u javnim objektima. U vježbi je sudjelovala Javna vatrogasna postrojba Čakovec, te dobrovoljna vatrogasna društva iz Čakovca, Strahoninca, Savske Vesi, Totovca i Šandorovca.

Vježbu je izradio Danijel Patafta iz DVD-a Strahoninec, koji je bio i domaćin. U vježbi je sudjelovalo trideset vatrogasaca s dva navalna te četiri kombi vozila. Osim u evakuaciji djece te gašenju požara u kuhinji, svoju spremnost provjerili su i na gašenju požara na osobnom automobilu, koji je bio dio vježbe.

Vježbu su nadgledali predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Čakovca Mario Medved i zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Čakovca Robert Meglić, te su je ocijenili uspješnom.

„Zadnjih godinu i pol dana smo nabavili i opremili simulator plamenih udara koji je u funkciji, obučili smo instruktore za obuku u tom simulatoru koji mogu dalje prenositi znanje na dragovoljce. Sljedeće godine u planu je nabava izolacijskih aparata za svaki DVD s područja grada, čime bi se povećala spremnost za gašenje požara u zatvorenim prostorima“, rekao je među ostalim Mario Medved.

„Zahvaljujem se Gradu, gradonačelniku i zamjenicima, što konstantno prate rad VZG stalno ih opskrbljujući potrebnom opremom, točnije svake godine se nešto novo nabavlja“, istaknuo je zapovjednik Meglić.

Ostavi komentar