18.8 C
Čakovec
Petak, 2 lipnja, 2023

Čakovečki bazeni bogatiji za sedam plivačkih pruga

Pomoćnik glavnog tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora za lokalni sport Siniša Krajač je na svečanosti 8. svibnja na Gradskim bazenima Marija Ružić predao je sedam plivačkih pruga čakovečkom gradonačelniku Stjepanu Kovaču i predsjedniku Zajednice sportskih udruga Čakovca Bojanu Ružiću.

Donacija HOO ostvarena je kroz Program javnih potreba sporta državne razine u financijskom planu Hrvatskog olimpijskog odbora za 2017. godinu u programskoj stavci: posebni programi za poticanje i razvoj sporta na lokalnoj razini “Odaberi sport”. Kompletan iznos nabavke plivačkih pruga u cijelosti financira HOO temeljem odobrenih programskih zahtjeva Projekta “Odaberi sport”. Vrijednost plivačkih pruga je oko 40.000 kuna.

Prilikom primopredaje Krajač je istaknuo kako je Olimpijski odbor u Gradu Čakovcu prepoznao kvalitetnog i dobrog partnera. Rekao je da je ova današnja primopredaja nastavak uspješne suradnje, odnosno uspješne aplikacije Zajednice sportskih udruga Čakovca na natječaje HOO. U protekle dvije godine Zajednica je na natječaju Aktivne zajednice dobila dva kombi vozila koji služe za prijevoz sportaša. Govoreći o budućnosti, naglasio je uvjerenje kako će se suradnja nastaviti najviše na korist svih sportaša s područja Čakovca.

Čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač izjavio je kako će ove plivačke pruge koristiti oba dva čakovečka plivačka kluba za održavanje natjecanja. Istaknuo je kako plivanje u Čakovcu nema dugu tradiciju, ali ima odlične rezultate. Pohvalio je rad s podmladkom naglasivši pritom kako Grad redovito prati sve programe, poput onih plivačkih, koji za cilj imaju popularizaciju sporta kod djece i mladih. Zahvalio se pomoćniku glavnog tajnik HOO Siniši Krajaču na dosadašnjoj suradnji i izrazio uvjerenje u njezin uspješan nastavak.

Predsjednik Zajednice sportskih udruga Čakovca Bojan Ružić govorio je o masovnosti plivanja, pogotovo kod mladih. Naglasio je kako se ona najbolje vidi na Ljetnim sportskim kampovima koje Zajednica organizira 12-tu godinu zaredom, na kojima čakovečke školarce najviše interesiraju upravo kampovi iz plivanja.

Primopredaju su prisustvovali i zamjenik čakovečkog gradonačelnika Mario Medved te predsjednici Čakovečkog plivačkog kluba Goran Kolarić i Gradskog plivačko kluba Međimurje Damir Cikač.

Plivačke pruge širine su 150 mm, dužine 25 metara, imaju oprugu s jedne strane užeta i natezač užeta s druge strane. Plivačke pruge se koriste kako bi razdjelile staze te kako bi ublažile i razbile valove koje u bazenu stvaraju plivači. 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,587FanoviLajkaj
612SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE