IN MEMORIAM Prof. dr. sc. Vladimir Pletenac

Vladimir Pletenac
Vladimir Pletenac

U 88. godini noćas je u Varaždinu  preminuo prof. dr. sc. Vladimir Pletenac, naš poznati pedagog i psiholog, dugogodišnji redovni profesor Učiteljskog fakulteta te Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

Vladimir Pletenac rođen je u Čakovcu 1928. godine, diplomirao je pedagogiju i psihologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, gdje je i doktorirao pedagogiju. Profesor doktor Vladimir Pletenac bio je jedan od naših najistaknutijih stručnjaka za obrazovne tehnologije, autor niza stručnih i znanstvenih radova, koji je predavajući kolegij Didaktika na Filozofskom fakultetu te kolegij – Metodika nastave priride i društva, za nastavna zvanja pripremio generacije naših nastavnika i profesora. Bio je pionir sustavnog proučavanja uloge televizije u odgoju i obrazovanju te autor cijenjenog priručnika – Kako treba učiti.

Prof. dr. Vladimir Pletenac bio je i aktivni sportski djelatnik, koji je aktivno igrao rukomet u zagrebačkim rukometnim klubovima, a kasnije je bio i trener nekoliko ovdašnjih klubova. Bio je i pasionirani tenisač i skijaš.

Posljednji ispraćaj dr. sc. Vladimira Pletenca bit će u srijedu, 10. svibnja u 13 sati i 15 minuta na varaždinskom groblju.

Ostavi komentar