Aleksandar Makovec (HDZ): Grad Čakovec ne raspolaže adekvatnom lokacijom za Vajdu!

Aleksandar Makovec
Aleksandar Makovec

Na posljednjoj IV. sjednici Gradskog vijeća raspravljalo se, između ostalog, o dvije važne teme prostornog uređenja industrije u gradu Čakovcu te planu gospodarenja otpadom, ali premalo prema riječima Kluba vijećnika Gradskog vijeća grada Čakovca HDZ-Hrast. Upravo su iz tog razloga sazvali konferenciju na kojoj su potaknuli ove značajne teme.

Prva tema odnosila se na problem lokacije Mesne industrije Vajde koju je pred izvjesno vrijeme kupila MI Pivac. Novi vlasnik je počeo s ambicioznim programom modernizacije i proširenja proizvodnje, a prema informaciji gradonačelnika Stjepana Kovača investicija će iznositi 80 milijuna kuna. Navedena sredstva će se potrošiti na proizvodnju i poboljšanje ekoloških standarda proizvodnje, te u izgradnju vlastitog pročišćivača klaoničkih otpadnih voda.

-Svako investiranje i razvoj proizvodnih pogona MI Vajda od strane sadašnjih vlasnika bilo bi za svaku pohvalu da se ne radi o lokaciji koja je za takvu proizvodnju već odavno urbanistički potrošena, poručio je Aleksandar Makovec, vijećnik GV na listi HDZ-a.

Vijećnici HDZ-a su poručili da je lokacija Vajde bila optimalna pred 100 godina kad je nastala, ali se danas nalazi u središtu i centru stambenih četvrti. Također, činjenica je da mesna industrija ne spada u ‘čište’ industrije te da se kao takve nastoje dislocirati iz urbanih područja.

-Idealna lokacija za industrijsku zonu bila bi na zaobilaznici između Savske Vesi i Ivanovca, kao i područje južne zaobilaznice. Dobili smo informaciju da su sa predstavnicima MI Pivac razgovori u gradu vođeni, te da će postrojenje biti moderno i ekološki prihvatljivo. Problem je što grad Čakovec ne raspolaže lokacijom dovoljno velikom za prihvat tako velikog i zahtjevnog industrijskog pogona, za kraj je rekao Makovec.

FOTO: Zlatko Vrzan

Ostavi komentar