Grad M. Središće uvodi mjere štednje: Najavljeno smanjenje plaća, do daljnjeg bez zapošljavanja

Dražen Srpak
Dražen Srpak, gradonačelnik

Iz Grada Mursko Središće stiglo je niz odluka u cilju očuvanja proračuna, pomoći građanima i poduzetnicima, te drugim mjerama koje se poduzimaju za vrijeme borbe protiv koronavirusa. U ovom članku donosimo mjere štednje koje poduzimaju u tom gradu.

Između ostalog najavljeno je da dok traje kriza nema novog zapošljavanja, dok slijedi i revidiranje, odnosno smanjivanje plaća svih koji istu dobivaju iz gradskog proračuna.

Evo što su priopćili tim povodom:

Od 19. ožujka 2020. godine pa nadalje za vrijeme trajanja okolnosti širenja koronavirusa Grad Mursko Središće neće niti na određeno, niti na neodređeno zapošljavati nove službenike. Primljenim u službu na određeno vrijeme zbog smanjenja obujma posla prekinuti će se radni odnos te će se angažirati po potrebi. Gradonačelnik Grada Mursko Središće će sukladno Zakonu o plaćama u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi u roku od 2 tjedna ovisno o razvoju situacije s epidemijom COVID – 19 revidirati odluku o visini osnovice za obračun plaće lokalnih službenika i namještenika (gradske uprave) u svrhu osiguravanja likvidnosti proračuna.

U roku od 2 tjedna, a ovisno o razvoju situacije s epidemijom COVID – 19 revidirat će se i plaće svih zaposlenika komunalnog poduzeća „Murs – ekom“, Centra za kulturu „Rudar“, kao i predškolske ustanove Dječji vrtić „Maslačak“.

U proračunu Grada Mursko Središće također će se umanjiti rashodi koji nisu nužni za redovito poslovanje, kao što su troškovi manifestacija, dotacija ustanovama i neprofitnim organizacijama koje u ovom razdoblju neće provoditi nikakve aktivnosti ili će ih provoditi u ograničenom opsegu. Stoga će se manifestacije kao na primjer“Praznik rada -1. Maj”, “Dan Grada” i “Ljeto uz Muru” svesti na mjeru prilagođenu postojećoj situaciji, odnosno u ovom trenutku sve navedene manifestacije se obustavljaju. Ako dođe do promjene situacije vezane uz COVID-19 i budu se održale, održat će se u znatno manjem obimu od planiranog.

 

Ostavi komentar