Grad Čakovec objavio uvjete za nastavak primanja studentskih stipendija u novoj akademskoj godini

foi studij

Grad Čakovec ja na svojim internetskim stranicama objavio obavijest za studente, korisnike novčanih potpora Grada, a odnosi se isključivo na studente koji već imaju potpisane ugovore o korištenju novčane potpore za preddiplomski studij.

Sukladno s Odlukom o poticanju visokoškolskog obrazovanja studenata s područja Grada Čakovca obavještavaju se studenti koji imaju Ugovore o korištenju novčane potpore, a u akademskoj su godini 2020./2021. bili polaznici posljednje godine preddiplomskog studija i u akademskoj godini 2021./2022. upisuju diplomski studij, da ostvaruju pravo na nastavak primanja novčane potpore za diplomski studij ako zadovoljavaju određene uvjete.

Koji su uvjeti za nastavak primanja novčane potpore? 

Osnovni uvjeti za nastavak primanja novčane potpore su sljedeći:

  • Prosjek ocjena preddiplomskog studija iznosi najmanje 3,50.
  • Ako su stjecanje diplome na preddiplomskom studiju i upis na diplomski studij u istoj kalendarskoj godini kada je, sukladno sa statutom ustanove, završen posljednji, redoviti semestar preddiplomskog studija, a koji je u skladu s važećim ugovorom.
  • Ako student do 15. studenog 2021. godine dostavi uvjerenje o upisu u sljedeći semestar ili nastavnu godinu studija (odnosi se na diplomski studij).
  • Ako student nema obvezu polaganja razlikovnih ispita zbog upisa na diplomski studij.
  • Supotpisnik ugovora i student imaju prebivalište i boravište na području Grada Čakovca.

Ako su zadovoljeni svi navedeni uvjeti i ukoliko student dostavi dokumentaciju koja to dokazuje, ostvaruje i pravo na potpisivanje aneksa ugovora. Potpisivanje aneksa planirano je za studeni ove godine i obavit će se u dogovoru sa studentima.

Ako studenti zainteresirani za potpisivanje aneksa ugovora trebaju dodatne obavijesti, mogu se javiti u Upravni odjel za društvene, međunarodne poslove i odnose s javnošću Grada Čakovca. Sve ostale informacije koje se tiču nove akademske godine i svih detalja vezanih uz korisnike novčanih potpora, mogu se pronaći na službenim stranicama Grada.

 

Ostavi komentar