HAIX nastavlja rasti

„Ništa nije toliko moćno kao ideja čije je vrijeme došlo“ Za poduzeće HAIX ta je ideja došla u 1990-tima, kada je Ewald Haimerl razvio potpunu novu, funkcionalnu kožnu vatrogasnu čizmu – i time je uskovitlao tržište vatrogastva.

Specijalist za funkcionalnu obuću i odjeću i danas pokreće inovativne ideje: visokokvalitetne cipele, koje se proizvode u Međimurju i nose ih heroji diljem svijeta. U Maloj Subotici tvrtka trenutno zapošljava više od 1300 ljudi, a trend je u porastu – jer HAIX nastavlja rasti.

Iz Male Subotice u svijet:

Heroji nose HAIX – u vatrogastvu i službama spašavanja, policija i vojska i obrtnici. Visokokvalitetne funkcionalne cipele pouzdani su pratilac na svim područjima i izvoze se u više od 80 zemalja širom svijeta.

Kako bi ispunio visoke zahtjeve, HAIX proizvodi isključivo u Europi. No „Made in Europe“ za poduzeće nije samo obećanje kvalitete, već i predanost većoj održivosti i pravednim uvjetima rada. Jer HAIX ne proizvodi samo za heroje. Heroji također rade u HAIX-u.

Za proizvodnju svojih visokovrijednih proizvoda HAIX treba motivirano, dobro obrazovano osoblje. HAIX je stoga uveo osobito visoke socijalne standarde za svoje zaposlenike. Isti se već godinama uspješno provjeravaju preko eksternog, neovisnog nadzora od strane TÜV Rheinland. „Uspješno položeno“, opet je glasilo u svibnju ove godine. Novi zaposlenici već na početku dobiju ugovor o radu na neodređeno, s probnim rokom od 6 mjeseci. Specijalni onboarding program osigurava da oni brzo srastu u HAIX obitelj. Nudimo stabilno radno mjesto, na koje krize nemaju utjecaja, ergonomske i moderne uvjete rada te ugodnu radnu atmosferu uz direktnu i otvorenu komunikaciju s nadređenima“, kaže Romina Dežić, voditeljica odjela ljudskih resursa u HAIX OBUĆI.

Brojne pogodnosti za HAIX obitelj

Vikendom se u HAIX-u ne radi, a prekovremeni sati su dobrovoljni – svatko može sam odlučiti, da li želi raditi prekovremeno ili ne. Zaposlenici su zaštićeni posebnim socijalnim naknadama u obliku osiguranja od nesretnog slučaja i zdravstvenog osiguranja, kao i uplatom u 3. stup mirovinskog osiguranja. Ovisno o željama, isplaćuju se troškovi prijevoza ili HAIX brine o prijevozu do tvrtke autobusom. Za osvježenje je na raspolaganju besplatno voće.

Kao obiteljska tvrtka u trećoj generaciji, HAIX pridaje veliku važnost obiteljskoj atmosferi. Unatoč velikom broju zaposlenih, tvrtka živi svoj moto „Mi smo obitelj“. To cijeni i Markus Lins, dugogodišnji prokurist HAIX OBUĆE i otac troje djece: „HAIX je moja druga obitelj. Ljudi ovdje prirasli su mi srcu. Mnoge svoje zaposlenike osobno poznajem! No svaki zaposlenik, bez obzira na to gdje radi, važan je za proizvodnju naše funkcionalne obuće u najboljoj kvaliteti.”

Timski duh u HAIX obitelji igra veliku ulogu. Kako bi ga se poticalo, redovito se održavaju spektakularna događanja za sve zaposlenike. Prije kratkog vremena održan je proljetni party, a već se s puno radosti očekuje ljetni party.

Budućnost: visoka tehnologija i rast

Proizvodni pogoni HAIX-a u Njemačkoj i Hrvatskoj ubrajaju se među najmodernije pogone za proizvodnju cipela u svijetu. Brojna ulaganja u zgrade i moderne strojeve to osiguravaju. Trenutno se postavlja novo DESMA postrojenje za izravno brizganje đonova, koje je tik pred puštanjem u rad. Najsuvremenija tehnologija, automatizacija i robotika već se koriste, kako bi se pojednostavili posebno naporni i monotoni radni procesi te kako bi se rad učinio ugodnijim.

Visokokvalitetne funkcionalne cipele su tražene: HAIX je stabilnost u pogledu narudžbi uspio zadržati čak i tijekom pandemije korone. Jer funkcionalne cipele ne podliježu trendovima i uvijek su potrebne. Samo u 2021. godini poduzeće je proizvelo 1,7 milijuna pari cipela. Kako bi i dalje mogli zadovoljiti veliku potražnju, Općini Mala Subotica predstavljeni su planovi za proširenje pogona u Maloj Subotici.

Zašto HAIX svuda u Međimurju, pa i preko granice traži nove „članove obitelji“? Na temelju brojnih narudžbi i uspješnog rasta, i dalje su potrebni novi zaposlenici. Otvoreno je preko 200 novih radnih mjesta u Maloj Subotici, između ostalog za kvalificiranu i pomoćnu radnu snagu na području izrade gornjišta cipela i montaže cipela (AGO & DESMA). Dakle, velikim koracima se ide u budućnost.

Ostavi komentar