Dobrovnik, Slovenija: Bukovniško jezero i izvor koji liječi

Slovenski Dobrovnik je općina smještena u srcu Prekmurja, u neposrednoj blizini granice s Hrvatskom (Mursko Središće). Općina Dobrovnik je poznata po prirodnoj i kulturnoj baštini, orhidejama, gastronomiji, vinu i ljubaznim ljudima te nudi mnoge zanimljivosti, biciklističke, pješačke i tematske staze.

Najstarija turistička točka općine je Bukovniško jezero okruženo šumom koje posjetiteljima nudi razne aktivnosti i to za sve dobne skupine. Turistička ponuda ovog područja je sadržajna te uključuje Park bajki – Vila Orhideja, Vila Rusalka, Škrat Blagodejnik i Žabec Jezernik s tajanstvenom pričom o Bukovniškom jezeru. U prelijepoj šumi oko Bukovniškog jezera leži i pustolovni park gdje posjetitelji u prirodi mogu testirati svoje sposobnosti.

U neposrednoj blizini jezera smještena je kapelica Svetog Vida i Vidov izvor. Kažu da voda iz tog izvora ima energetsku moć te ljekovite učinke u liječenju vida, sluha, gastroproblema, živčanog sustava i kože. U okolici kapele Svetog Vida i Vidovog izvora pronađeno je 26 energetskih točaka blagotvornog i ljekovitog zemaljskog zračenja koji poboljšavaju dobrobiti i zdravlje ljudi.

Uz sve to, svakako ne treba zaboraviti na autentičnu domaću, tradicionalnu kuhinju koja vam je na raspolaganju uz odličnu domaću kapljicu lokalnih vinara.

Drvena brvnara prekmurskih delicija

Brvnara prekmurskih delicija smještena je tik uz jezero Bukovnik. Usred šume, u prekrasnom
prirodnom ambijentu nude domaću prekmursku tradicionalnu kuhinju i domaća pića. U različitim godišnjim dobima služe izvrsnu sezonsku hranu.

U posjete prihvaćaju manje ili veće grupe, a prema potrebi i željma organiziraju slavlja i
druženja uz dostavu hrane i pića.

BRUNARICA PREKMURSKIH DOBROT
T. +386 41 528 260
E. [email protected]
Facebook: Brunarica Prekmurskih dobrot Bukovniško Jezero

Tropski vrt

Tropski vrt vas poziva da razgledate više od 400 vrsta i biljnih sorti iz cijelog tropskog pojasa
našeg planeta. Na površini od 1500 četvornih metara doživjet ćete pravu džunglu u bilo koje
doba godine. U trgovini Tropski vrt možete odabrati između 60 sorti slovenskih orhideja OCEAN iz vlastite proizvodnje. Uz kupljenu orhideju na licu mjesta možete zatražiti i prigodno aranžiranje u neku od ukrasnih tegli ili vaza. U ponudi je i unikatni nakit Eternal Orchid, izrađen od cvjetova orhideje.

OCEAN ORCHIDS d.o.o.
Dobrovnik 115e
9223 Dobrovnik, Slovenija
T. +386 51 389 000
E. [email protected]
W. www.tropskivrt.si

Posjetite Tropski vrt: ljetno radno vrijeme

Svaki dan od 9 do 18 sati
1. travnja – 31. listopada
Zimsko radno vrijeme
Svaki dan od 9 do 17 sati
1. studenog – 31. ožujka

INFO
Zavod za okolje in turizem Dobrovnik
T. +386 41 349 927
E. [email protected]
www.bukovniskojezero.si

Ostavi komentar