Gorio PIB Extra, postrojbe VZG Čakovca uspješno odradile vježbu

U sklopu programa rada za 2022 god. VZG Čakovca organizirala je taktičko pokaznu vježbu u koju su uključene vatrogasne postrojbe VZG Čakovca i operativnog područja – CENTAR.

Zadatak i cilj vježbe bio je obaviti gašenje na objektima trgovačkog društva PIB EXTRA d.o.o. i evakuaciju unesrećenih osoba-djelatnika, sprječavanje daljnjeg širenje požara koordiniranim djelovanjem vatrogasnih postrojbi dobrovoljnih vatrogasnih društava sa I operativnog područja – CENTAR, te provjera sustava dojave i alarmiranja preko UVI aplikacije, zapovijedanja na intervenciji, korištenja radio stanica, upoznavanje i provjera vatrogasne opreme i tehnike koju društva posjeduju.

– Što se tiče same vježbe, vježba je privedena uspješno kraju. Isprobali smo vatrogasnu tehniku dobrovoljnih vatrogasnih društava. Svi učesnici prilikom dolaska na takozvanu intervenciju dobili su zadatak od zapovjednika na samom mjestu, znači nisu znali općenito sam scenarij vježbe i postupili su po zapovjedi istog zapovjednika, spomenuo je zapovjednik VZG Čakovca Nikola Besedić.

Lokacija vježbe bila je Grad Čakovec, industrijska zona Štefanec, trgovačko društvo PIB EXTRA d.o.o. Štefanec.

Vatrogasne postrojbe koje su bile uključene u taktičko pokaznu vježbu: JVP Čakovec, DVD Štefanec, DVD Ivanovec, DVD Gornji Vidovec, DVD P-B-P i DVD Čakovec

Vrijeme održavanja vježbe bilo je u 17 sati i sveukupno je trajala kojih sat i pola.

Na kraju same vježbe, radnici firme PIB Extra također su gasili improvizirani požar te se pobliže upoznali vatrogasnom opremom.

Pogledajte fotogaleriju: 

Foto: Sven Tomašić

 

 

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE