6.1 C
Čakovec
Srijeda, 22 ožujka, 2023

Donji Vidovec se može pohvaliti s više prvašića i obnovljenom područnom školom

Četiri prvašića više, nego lani, sjelo je u školske klupe Područne škole Donji Vidovec, ukupno njih 19 što je razlog za veselje.

S pedesetak učenika jedna su od najvećih područnih škola u Međimurju, a kako bi stvorili kvalitetnije uvjete za rad i boravak učenika i djelatnika, suradnjom Međimurske županije i Općine Donji Vidovec, obnovljen je vanjski dio školske zgrade i dvorište.

Međimurska županija u svom je proračunu već u prvoj polovici godine osigurala sredstva za obnovu škole, a radovi su započeti tijekom rujna i odrađeni u brzom roku. Obnovljeno je ulazno stepenište na glavnom ulazu u školu, odrađeni su potrebni  građevinsko-obrtnički radovi, popločeno je vanjsko stubište protukliznim keramičkim pločicama, gazište, podest i rampa za invalide te su uređene staze u dvorištu.

Uz to, Međimurska županija odlučila je uložiti i dodatna sredstva u obnovu fasade te je u obnovu škole uloženo nešto više od 100.000 kuna.

-Radovi su odrađeni u najkraćem mogućem roku na radost naših najmlađih i njihovih roditelja, kazao je župan Matija Posavec povodom završetka radova obnove.

Područna škola Donji Vidovec u sastavu je Osnovne škole Donja Dubrava čija je ravnateljica Mirjana Ribić istaknula je zadovoljstvo odrađenim radovima, dok je načelnica Općine Donji Vidovec Bojana Petrić s ponosom dodala da su mališani Donjeg Vidovca zaslužili da se ulaže u kvalitetnije uvjete njihovog odgoja i obrazovanja.

Posljednje dvije godine u Područnoj školi Donji Vidovec zamijenjen je sustav grijanja investicijom vrijednom 88.300 kuna, prenamijenjena je prostorija za spremište u učionicu za informatiku, zamijenjen je dio vanjske i unutarnje stolarije.

Ove godine, tijekom proljetnih mjeseci učenici 1. i 2. razreda dobili su nove školske za koje su sredstva osigurala Međimurska županija i Općina Donji Vidovec, a u planu je i nabava novih školskih klupa za 3. i 4. razrede. Kako je župan Posavec najavio, s ulaganjima u Područnu školu Donji Vidovec neće se stati, a u tijeku su ulaganja u osnovnim školama u Domašincu i Belici, Područnoj školi Gardinovec te Ekonomskoj i trgovačkoj školi Čakovec.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,039FanoviLajkaj
617SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE