GORIČAN: Vlak u snijegu najmaska, drugo mjesto pripalo Ledenim kraljicama

Veselo je bilo u Goričanu – u organizaciji Općine Goričan, Caffe Bara Atlante te mjesnih udruga i ove se godine održao dvodnevni fašnik u Goričanu.

Okupljanje i prijava maski u Domu kulture u Goričanu počelo je u subotu, 22. veljače u 19 sati. Pod oštrim okom žirija koji su činili Ružica Horvat, Zvonimir Pahek i Sanja Slaviček svaka je maska dobila priliku predstaviti se na pozornici. Nakon što je žiri odabrao najoriginalnije maske, što podrazumijeva trud oko izrade samih kostima, složnost, kreativnost, inovacije ali i originalan nastup na pozornici, nastavio se nezaboravan provod do dugo u noć.

Sutradan, u nedjelju, 23. veljače okupljanje svih sudionika bilo je kod Euroklime odakle je u 14 sati krenula povorka predvođena odličnim taktovima Puhačkog orkestra Goričan. Vesele maškare predstavljene u subotu zajedno s kreativno maskiranom djecom prolazile su kroz naselje sve do Doma kulture. Nakon prikaza vjenčanja Gorčkih svati u izvedbi KUD-a Goričan uslijedilo je proglašenje najoriginalnijih maski. Tijekom cijelog programa u nedjelju besplatno su se dijelile krafne, čaj i kuhano vino.

Ove godine prvo mjesto pripalo je „Vlaku u snijegu“, a osvojili su novčanu nagradu od 3500 kuna. Drugo mjesto i 2000 kuna išlo je u ruke „Ledenim kraljicama“ a treće mjesto i 1000 kuna osvojili su „Faraon i Kleopatre“. Osim ovih nagrada dodijeljene su i utješne nagrade.

Kako je bilo pogledajte u fotogaleriji!

FOTO: Studio Vipro i Vlasta Vugrinec


Ostavi komentar