KORONAVIRUS Podižemo stupanj pripravnost na veću razinu, ali bez panike

maska za lice

Ministarstvo zdravstva sazvalo je izvanrednu konferenciju za novinare na kojoj predstavlja nove mjere za prevenciju širenja korona virusa, piše 24 sata

Na presici je istaknuto kako za sada u Hrvatskoj nema potvrđenog slučaja zaraze.

– Nema mjesta panici. Važno je da javnost uvijek bude informirana o epidemiji. Na početku naglašavam, da je u preko 80 posto slučajeva klinička slika doista blaga. Ne treba dizati paniku. Krizni stožer djelovat će u dva pravca – spriječiti ulazak virusa u RH, što neće ovisiti samo o našim naporima. I drugo, kada se virus pojavi, da na pravi način reagiramo i ograničimo širenje – rekao je ministar Vili Beroš kako prenosi 24 sata.

– Kad je riječ o zdravim osobama koje dolaze u Hrvatsku na jedan dan, ako izjave da nemaju simptome, oni će dobiti dozvolu da uđu u Hrvatsku i isti dan se vrate u Italiju. Za osobe simptomima to neće biti moguće te će oni biti pod kontrolom ili u Hrvatskoj ili Italiji. Uvodena je i mjera karantene. Razmatra se proširenje karantene te se traže nove lokacije, poput hotela ili odmarališta na izoliranim mjestima u Hrvatskoj. Samo mjerenje temperature na granici nije pretjerano učinkovito te se apelira na iskrenost svih osoba koje ulaze u Hrvatsku – kaže ravnatelj HZJZ-a doc.dr.sc Krunoslav Capak piše 24 sata.

 

Ostavi komentar