Goran Nedeljko više nema koronavirus

Kako doznaju Međimurske novine prvi zaraženi koronavirusom blizu je otpuštanja iz bolnice jer je prvi test nakon kratkog liječenja nakon zaraze pokazao da je negativan na koronavirus.

Čakovčanin Goran Nedeljko koji se prvi u Međimurju suočio s koronavirusom u telefonskom razgovoru pun optimizma poručio je:

– Dobro se osjećam. Nisam nikakve simptome, osim temperature, a temperaturu sam imao samo jedan dan. Sve ostalo vrijeme nisam imao simptome nisam ni kašljao, ni imao probleme sa disanjem. Kao sportaš i nakon 120 dana na skijanju imunitet mi je jaki, tako da je to kod mene prošlo praktički u četiri dana. Prvu reakciju sam imao 21.3., a 22. sam završio u bolnici na kontroli gdje su utvrdili da sam pozitivan. Doma sam stigao 11.3. bez ikakvih simptoma i osjećao se potpuno zdrav a liječnička pretpostavka je da sam možda čak u Hrvatskoj dobio zarazu. Partnerica je također testirana i ona je negativna, a skupa živimo. Sutra se još očekuje zadnji nalaz i nadam se da idem kući. Plućni nalaz mi je 98% čist, kazao je nakon što je stigao prvi nalaz da je negativan.

Tako prvozaraženi u Međimurju od koronavirusa to više nije.

U čakovečkoj bolnici sada je još jedna osoba i to drugozaraženi s ovim virusom koji izaziva pošast u cijelom svijetu, policajac koji ima upalu pluća i nadamo se da će ubrzo ozdraviti.

Oko prvozaraženog koronavirusom digla se velika buka, zbog mogućeg kršenja mjere odlaska u samoizolaciju. Kako je načelnik PU međimurske ustvrdio Nedeljko se vratio iz Austrije 11. ožujka kada nije bilo obveze da se ide u samoizolaciju, ali da policija istražuje i dalje cijeli slučaj s obzirom na javni pogovor o kršenju samoizolacije. Čakovčanin je radio zimsku sezonu u poznatom skijalištu Flachau. Nakon povratka prisustvovao je velikom sastanku čakovečkih ugostitelja u Gradu Čakovcu zbog čega je 50-ak ljudi završilo u samoizolaciji, kao i oni koji su s njim bili u kontaktu.

Ostavi komentar