FOTO: Za obnovu DV “Pčelice” u Ivanovcu stiže 1.752.196 kuna

Grad Čakovec šalje priopćenje za medije koje u nastavku u cijelosti objavljujemo. 

U utorak je u prostorijama Ministarstva poljoprivrede u Zagrebu, svečano potpisan niz ugovora za sufinanciranje izgradnje, rekonstrukcije i obnove dječjih vrtića. Među potpisnicima je bio i gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač koji je svoj potpis stavio na 1.752.196,60 kuna vrijedan ugovor vezan uz rekonstrukciju, dogradnju i opremanje  Dječjeg vrtića „Pčelice“ u Ivanovcu.

Projekt je prijavljen na natječaj koji je Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju  u sklopu podmjere 7.4. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“  raspisala prošle godine. Natječaj je bio usmjeren na naselja do 5 tisuća stanovnika, a Grad je prijavio upravo rekonstrukciju vrtićkog objekta u Ivanovcu.

Tamo će se dograditi jedna dodatna prostorija za boravak djece, sanitarni čvor ulazni prostor, a natkrit će se i terasa. Dograđene prostorije će se opremiti, a u projekt je uračunata i nabava didaktičkih materijala. Inače, cijeli projekt vrijedan je nešto preko 2 milijuna kuna, a ovaj bespovratni europski novac predstavlja 80 posto potrebnih sredstava.

Nakon potpisivanja Ugovora, slijedi raspisivanje javne nabave te odabir izvođača radova. Ako sve bude prema planu, radovi u Ivanovcu bi trebali započeti već ovog ljeta.

 

Ostavi komentar