FOTO: U Čakovcu više od 70 “stotkaša” na startu biciklijade “Moja prva stotka”

Više od sedamdeset biciklista iz Čakovca krenulo je danas na zabavnu biciklijadu “Moja prva stotka”. Start rekreativne biciklijade bio je kod hotela Park, a međimurskim biciklistima pridružilo se još pedesetak biciklista u Varaždinskoj županiji.

Ovu zabavnu biciklističku rekreativnu manifestaciju organizira Trail – Full Cycling Experience i BK „Puls“ i ovo je njezino drugo izdanje.

Vozi se sto kilometara kružnom stazom. Biciklisti su mogli krenuti iz Čakovca, Donje Voće i Kneginca. Cilj je skupiti pečate na punktovima i tko ih sve skupi s ponosom postaje “stotkaš”. Moja prva „stotka” trasirala je zanimljivu rutu kroz neke od najljepših krajolika Međimurja i varaždinskog kraja. Prolazeći pretežito nizinskim krajevima, „stotka” ipak donosi dovoljno izazova s usponima na području Donje Voće te u dolini rijeke Bednje. Najviša točka rute visoka je 254 m dok ukupna visinska razlika iznosi 454 m. Uz to i sama dužina biciklijade od (malo više od) 100 kilometara izazov je sam za sebe.

Ideja „stotke“ je da se potakne rekreativne bicikliste, i oni koji to žele postati, na osvajanje granice od 100 odvoženih kilometara. Biciklijada je dio programa obilježavanja Dana grada Čakovca.

foto: rr

 

Ostavi komentar