FOTO: Šest međimurskih vinarija premijerno predstavilo svoja mlada vina

Međimurski vinari, inspirirani poznatim svjetskim vinskim regijama koje svake jeseni predstavljaju svoja mlada vina, domaćoj su vinskoj sceni danas premijerno predstavili projekt Mlado vino.

Tim su povodom danas u hotelu Castellum promovirali svoja mlada vina. Svoje etikete predstavilo je šest vinarija: Cmrečnjak, Dvanajščak-Kozol, Kocijan, Kunčić, Preiner i Štampar. Prezentator vina bio je Siniša Lasan, sommelierski prvak Hrvatske  i sudac na Decanteru u Londonu.

-Od mladih vina očekujemo niže alkohole i svježinu. To su vina koje možete piti u većim količinama i ništa vam se neće dogoditi. Elegantna su to vina, aromatična i lepršava – kazao je uvodno sommelier Lasan.

Projekt Mladog vina pokrenut je pred dvadesetak godina u Austriji. Prije nekoliko godina njihov su primjer počeli slijediti i susjedni Slovenci, a sada je došao red i na Hrvatsku. Međimurski su vinari ujedno i prvi u Hrvatskoj koji su izašli s ovakvim projektom na tržište.

Predstavljanje mladih međimurskih vina danas će se nastaviti u Varaždinu u Park Boutique hotelu te sutra u Zagrebu u restoranu Dubravkin put.  FOTO: Zlatko Vrzan

 

Ostavi komentar