FOTO: Ribijada u Kotoribi

ribijada
Amur, diver, šaran i mrena mogu se peći, pržiti, kuhati...

Ako tko zna pripremiti ribe iz svoje rijeke Mure, onda su to svako Kotoripčani koji na svoju manifestaciju Dani šibe i ribe, iz godine u godinu privlače sve više gostiju.

Šaran, amur, mrena i diver bili su temelj svih 20-tak kulinarskih ekipa koje su se natjecali u pripremi ribe i čašćenju svojih gostiju iz Međimurja i okolice. A njih nije nedostajalo, što više, govore domaćini, bilo ih je više nego ikad.

Brojke govore kako ih je na prostor kod tamošnje škole pristiglo oko 2000. Naravno, na meniju nije bila samo pečena riba već i fiš te šaran u rašljama kao i razne salate, od obvezne krumpirove i grahove pa sve do salata s tjesteninom, mahunama i miješanim sezonskim povrćem. Bilo je i pokojeg kolača tako da je dojam bio potpun.

Uz dobru ribu, Općina se pobrinula i za dodatnu dobru zabavu.

Ostavi komentar