FOTO: OŠ Tomaša Goričanca domaćin u Erasmus+ projektu

Ove školske godine u školi OŠ Tomaša Goričanca provodi se 5 Erasmus+ projekta. Od 1.-4.10. 2019. bili smo domaćini KA2 projekta pod nazivom The more motivation the less dropout in schools. Ugostili smo 18 učitelja iz Turske, Bugarske, Italije i Rumunjske.

Projekt povezuje 5 škola koje žele motivirati učenike kroz sportske, kulturne i umjetničke programe za redovito pohađanje nastave. Naše područje je sport pa smo aktivnosti domaćinstva usmjerili na sportska događanja.

Za doček gostiju pripremili smo mali program u kojem su sudjelovali mali folkloraši, bubnjari i recitatori. Učitelji partnerskih škola sudjelovali su aktivno na prezentaciji Tradicionalnih romskih igri, Danu sporta koji je organiziran u suradnji sa Sportom za sve Mala Subotica i Robotičkoj radionici u suradnji s Hrvatskim robotičkim savezom.

Članovi Gradskog društva Crvenog križa Čakovec demonstrirali su reanimaciju a učenici kratkom prezentacijom obilježili Dan srca. Posjetili smo Etno zbirku i pogledali nagrađivane filmove Medijske grupe naše škole u Domu kulture. Općina mala Subotica pripremila je prekrasan prijem za goste i načelnik je uručio tradicionalne poklone. Na radnom sastanku raspravljalo se o realizaciji programa do sada i pripremama za nove projektne aktivnosti.

Učitelji su na izletu upoznali naše gornje Međimurje, Varaždin i Plitvička jezera i na kraju pohvalili odličnu organizaciju i vratili se kući sa puno novih ideja za nastavu i izvannastavne aktivnosti.

Ostavi komentar