FOTO DVD Goričan održao 131. redovnu skupštinu!

SONY DSC

U subotu 19. siječnja 2019. godine Dobrovoljno vatrogasno društvo Goričan održalo je svoju 131. redovnu godišnju skupštinu u Domu kulture u Goričanu. Skupštinu je vodio predsjednik Društva Christijan Plakalović koji je na početku skupštine pozdravio sve prisutne. Naime poznato je, da je na skupštini u Goričanu prisutan veliki broj vatrogasaca, uzvanika, gostiju i mještana, te se tradicija nastavila i ove godine.

Gosti i uzvanici koji su bili prisutni na skupštini: načelnik općine Goričan Mario Moharić, donačelnica općine Goričan Ines Bašnec, predsjednik općinskog vijeća općine Goričan Stjepan Ribarić, predsjednik VZMŽ Mario Medved, predstavnik kluba vatrogasnih veterana VZMŽ Sabol Josip, predsjednik VZPO D. Kraljevec – Goričan Marijan Blažeka, zapovjednik VZPO D. Kraljevec – Goričan Franjo Jančec, kontakt policajac PP Prelog Spomenko Gojsek, ravnatelj Osnovne škole Goričan Zlatko Varošanec, ravnateljica dječjeg vrtića „Ružica“- Ružica Horvat, župnik župe Sv. Leonarda iz Goričana vl.Josip Drvoderić, pobratimska vatrogasna društva iz Velike Mlake i Vukosavljevice, prijateljska vatrogasna društva iz Međimurja te predstavnici mnogobrojnih Udruga i mještani iz Goričana.

Izvješće o radu Društva u 2018. godini podnio je predsjednik Chistijan Plakalović u kojem je između ostalog naglasio sve aktivnosti društva u 2018. godini s naglaskom na održanu proslavu 130.godišnjice rada u kojoj je nabavljeno novo vatrogasno kombi vozilo.
Također izvješća o radu podnijeli su: zapovjednik Društva Ivan Horvat, predsjednik Nadzornog odbora Predrag Lukovnjak a blagajnički izvještaj pročitala je Ivana Gudlin.Zavidne rezultate na natjecanjima u zadnjih nekoliko godina postiže mladež i podmladak DVD Goričan pod vodstvom svojih voditeljica.Između prisutnih uzvanika i gostiju koji su se obratili prisutnima istaknut ćemo neke samo. Načelnik općine Goričan Mario Moharić pozdravio je sve prisutne, pohvalio je rad Društva te istaknuo da je društvo moderno opremljeno te da općina konstantno svake godine ulaže u opremu koja je potrebna za rad društva. Tako je u 2018.godini kupljeno novo kombi vozilo a u ovoj godini kupit će se objekat sa pripadajućim zemljištem od PZ ČAKOVEC, koji će biti novo spremište Društva nakon uređenja. Ove dvije investicije općine su u vrijednosti oko 520.000 kuna.
Predsjednik VZMŽ Mario Medved, pohvalio je rad društva te predstavio je Nacrt prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ustrojstvu i djelokrugu ministarstava i drugih središnjih tijela državne uprave, te je istaknuo da u usvojenom Nacrtu prijedloga je navedeno kako se od 1. siječnja 2020. godine ustrojava Središnje državno tijelo za vatrogastvo, a da do tada poslove iz vatrogasnog djelokruga provodi Hrvatska vatrogasna zajednica.

Dodijeljena je zahvalnica Ivanu Petru Srpaku iz DVD Palinovec a članovima Društva koji su završili školovanja dodijeljena su uvjerenja o osposobljavanju i usavršavanju.

Nakon uspješnog stažiranja u Društvo je primljeni novi član Karlo Ladašić.
Za najboljeg vatrogasca DVD Goričan u 2018. godini proglašena je Smiljana Plakalović.

Tekst i foto: Tomislav Gudlin

Ostavi komentar