FOTO: Čakovec je danas u znaku Dana narcisa

Dan narcisa Čakovec (27)
U Čakovcu se akcija Dan narcisa provodi na tri lokacije

Na čakovečkoj špici danas se nosi žuto. Žuta boja cvijeta narcisa preplavila je središte Čakovca u znak potpore svim ženama oboljelim od raka dojke. Gotovo da nema prolaznika koji u ruci nema barem jedan stručak ovog krasnog cvijeta. Podsjetimo, diljem Hrvatske danas se održava humanitarna javnozdravstvena akcija posvećena prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke pod nazivom Dan narcisa.

U Čakovcu akciju provode članice kluba Nova Nada i Županijska liga protiv raka Čakovec, uz potporu učenika medicinskog smjera Srednje škole Čakovec. Akcijom se potiču žene Međimurja da vode brigu o sebi te da redovito odlaze na mamografske preglede koji jamče rano otkrivanje raka dojke i pravodobno liječenje.

Dan narcisa Čakovec (17)Akcija se održava na Trgu Republike, Franjevačkom trgu i na jugu kod METSS-a, od 9 do 12 sati. Narcise se prodaju također u Kotoribi, u Prelogu na tržnici, u Maloj Subotici kod Općine, u Palovcu, Svetom Križu i Donjem Pustakovcu, Sv. Jurju u Trnju, Donjem Hrašćanu, Držimurcu i Štefancu, u Belici kod Robne kuće, Pribislavcu kod opskrbnog centra METSS i kod Konzuma, u Nedelišću kod Općine, u Brezju i Lopatincu kod METSS-ovih dućana, u Dragoslavcu i Pleškovcu kod METSS-ovih dućana, u Murskom Središću kod Robne kuće, te u Domašincu i Gardinovcu kod Društvenog doma.

Novac prikupljen prodajom cvijeća i ostalih predmeta koristit će se za rehabilitaciju oboljelih žena i ostalih članova klubova koji djeluju unutar Lige. Na promotivnim štandovima u Čakovcu mogu se dobiti i edukativni promotivni materijali o značaju samopregleda dojki i radu Kluba “Nova Nada”.

Budite i vi u trendu, “odjenite” žutu boju narcisa i donirajte za akciju Dan narcisa.

Povodom obilježavanja Dana narcisa prikupljeno je ukupno 51 490 kn. Županijska liga protiv raka Čakovec je kupila 27 600 komada cvjetova narcisa koji su plaćeni 16 560 kn.

– Zahvaljujemo svima koji su se uključili u našu akciju te na taj način podržali naš rad! – kažu organizatori.

foto: rr

FOTOGALERIJU obilježavanja Dana zdravog osmijeha i Dana narcisa (autor Zlatko Vrzan) pogledajte OVDJE.

Ostavi komentar

xxx