-0.5 C
Čakovec
Nedjelja, 26 studenoga, 2023

FOTO: 300 motorista na humanitarnom moto susretu Policijske uprave međimurske

Preventivne aktivnosti “The Honest Truth” u organizaciji Policijske uprave međimurske započete prošle godine nastavljene su i ovog proljeća. Fokus aktivnosti je preveniranje glavnih uzročnika nastanka prometnih nesreća kao što su alkohol, droga, nepropisna brzina, sigurnosni pojas, telefoniranje prilikom vožnje, distrakcija, umor i odvlačenje pažnje.

Poligon sigurne vožnje i pokazna vježba

“Humanitarni moto susret  – The Honest Truth održan je kod Sportsko rekreacijskog centra Mladost u Čakovcu. Tim povodom je postavljen i poligon sigurne vožnje na kojem su se prvo okušali svi policijski motociklisti, a svoje vještine su potom pokazali i moticiklisti iz brojnih moto-klubova koji su se odazvali na ovo druženje. Kuhao se gulaš za sve sudionike i posjetitelje, a prigodno je bio otvoren i šank pod znakom PAN.

Članovi  Gradskog društva Crvenoga križa Čakovec izveli su pokaznu vježbu skidanja kacige kod unesrećenog vozača motocikla. U akciju je bila uključena i Hrvatska komora medicinskih sestara Međimurske županije. Osim susreta kod stadiona Mladosti u prostorijama restorana Policijske uprave međimurske dobrovoljno se darivala krv.

Predstavnici slovenske policije
Predstavnici slovenske policije i Irena Branović organizatorica moto susreta

Prikupljena sredstva za Odjel intenzivne njege čakovečke Županijske bolnice

Inicijatorica i organizatorica susret je djelatnica Policijske uprave Međimurske Irena Branović, a susretu su nazočili i  policijski službenici motociklisti sa službenim motociklima iz susjednih policijskih uprava te iz Republike Slovenije i Mađarske, Mobilne jedinice prometne policije te policijski instruktori policijskih službenika – motociklista iz Policijske akademije u Zagrebu.

Na susret je stiglo gotovo 300 motorista. Zamjetili smo da su strast u motorima pronašli i neki nama poznati sugrađani i javne osobe. Osobno su na druženje na svojim ljubimcima stigli savjetnik ministra MUP-a, trenutno obnašatelj dužnosti zamjenika načelnika Policijske uprave međimurske Vladimir Faber i ravnatelj Županijske bolnice Čakovec, dr. Robert Grudić, a podršku su pokazali svojim dolaskom i župan Matija Posavec sa suradnicima te gradonačelnik Grada Čakovca,Stjepan Kovač sa zamjenicima i suradnicima. U želji da ubuduće bude što manje nezgoda i unesrećenih na našim cestama, svećenik je posvetio ovaj skup i motore.

Susret je završen panoramskom humanitarnom vožnjom prometnicama od Čakovca do Murskog Središća i natrag u Čakovec. Sva prikupljena sredstva darovat će se Odjelu intenzivne njege Županijske bolnice u Čakovcu.

 

Mađarska policjia
Predstavnici mađarske policije

Irena Branovic

 

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE